Endi Marej isprozivao Trampa i oduševio svet!

Autor:

Sport

26.11.2017

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp napisao na "Tviteru" kako je morao da odbije nominaciju magazina "Tajm" za ličnost godine, što je bio materijal za prvoklasnu šalu tenisera Endija Mareja na račun prvog čoveka Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marejeva objava imala više lajkova od predsednika SAD

Naime, najpre je Tramp, 45. državnik na čelu SAD, na Tviteru objavio poruku sledeće sadržine:

"Magazin "Tajm" me je pozvao i rekao da ću VEROVATNO biti imenovan za "Ličnost godine", kao prošle godine, ali da moram da pristanem na intervju i fotografisanja. Rekao sam da verovatno - nije dobro, i propustio to. Hvala u svakom slučaju!".

Nakon nepunog sata od originalne objave, oglasio se i Endi porukom sledeće sadržine:

"BBC me je pozvao i rekao da ću VEROVATNO biti imenovan za "Ličnost godine", kao prošle godine, ali da moram da pristanem na intervju i fotografisanja. Rekao sam da verovatno - nije dobro, i propustio to. Hvala u svakom slučaju!".

Britanski teniser je već tri puta osvajao priznanje za "BBC Sportsku ličnost godine", a njegov duhoviti komentar na poruku predsednika SAD izazvao je više reakcija, pošto je Marejeva poruka je "retvitovana" čak 63.000 puta, prikupivši 278.000 "lajkova", a Trampov "učinak" je bio 41.000/153.000.

Nakon svega se oglasilo i uredništvo magazina "Tajm" koji dodeljuje nagradu "Ličnost godine".

"Predsednik nije u pravu u vezi sa njegovim tvrdnjima kako biramo ličnost godine. "Tajm" neće komentarisati naš izbor do objavljivanja tog izdanja, koje će biti 6. decembra", poručili su iz ovog magazina.

Tokom svoje višedecenijske tradicije izbora "Ličnosti godine", pomenuti magazin je imao neke od sjajnih rešenja, širom sveta posmatranih kao odličan izbor, poput 2006. - kada je na naslovnoj stranici bio prikazan monitor i ispisane reči "Ti.", u znak zahvalnosti svim individualcima koji doprinose objavljivanjima sadržaja na internetu, ili 2002. kada su laureati bili "Uzbunjivači", koji su prijavljivali nepravilnosti u radu kompanija (jedna takva je 2001. dovela do otkrivanja prevare vredne 3,8 milijardi dolara).

"Tajm" je umeo da izazove i ogromno nezadovoljstvo, jer je 1938. za "Ličnost godine" izabrao Adolfa Hitlera, pravdajući potom takav izbor "činjenicom da je čovek uticajan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading