KONAČNO PROGOVORIO O ĐOKOVIĆEVOJ POBUNI: Direktor ATP-a POTKAČIO Novaka!

Autor:

Sport

27.04.2021

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor ATP-a Andrea Gaudenci je progovorio o Asocijaciji tenisera koju je osnovao Novak Đoković!

RepublikaFoto: Starsport
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Predmet razgovora u nedavnom intervjuu za "Tajms" bila je i podizanje jednog turnira na travi u rang Mastersa.

- Ne zaustavljamo se, uvek se radi na napretku i upravljanju krizama i problemima. Nalazimo se u periodu u kojem dosta menjamo; promenili smo u poslednjih 15 meseci više pravila nego u poslednjih 30 godina, kako u pogledu kalendara, tako i u pogledu novčanih nagrada, ranga...apsolutno svega. Ne možemo da pronađemo rešenje kao NBA, da igramo na jednom mestu. Sve zahteva ogroman napor- rekao je Gaudenci.

Prošle godine osnovana je još jedna Asocijacija tenisera (PTPA), na čijem je čelu Novak Đoković, a prvi čovek ATP-a ne veruje u organizaciju koju je osnovao najbolji teniser sveta.

RepublikaFoto: Starsport

- Pomno pratim ovu temu otkako se pojavila. Znam kako se osećaju igrači, imam mnogo empatije prema njima. Ali iskreno, mislim da nisu u boljoj poziciji ni sa novim udruženjem. Čvrsto verujem, da ako želimo da naš sport raste, potrebna je saradnja svih igrača i turnira. Takođe razumem želju tenisera da mora da postoji veća transparentnost u pogledu finansiranja turnira.

Postoji ideja i o podizanju jednog ili dva turnira na travi na nivo Mastersa.

- Voleo bih da Kvins i Hale budu Mastersi. To sam predložio zainteresovanim stranam i rukovodstvu ATP-a. Sviđa mi se ideja o jakom Mastersu koji će prethoditi Vimbldonu. Imamo Grend slem na travi, ali nemamo Masters, tako da je to tema o kojoj će da se razgovara. To bi mogla da bude dobra prilika da se veliki događaj vrati u Veliku Britaniju- zaključio je Gaudenci.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading