EPSKI SPEKTAKL U BARSELONI: Nadal i Cicipas pružili GLADIJATORSKU borbu, Rafa sa ivice ambisa do trofeja!

Autor:

Sport

25.04.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal je osvojio ATP turnir u Barseloni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je u velikom finalu savladao sjajnog Stefanosa Cicipa sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:5) posle 220 minuta bespoštedne borbe.

Cicipas je do finala stigao bez izgubljenog seta, a silovito je krenuo i finalni meč. Grk je brzo i lako poveo sa 3:1, a onda je imao i brejk loptu koju nije uspeo da iskoristi.

Nadal je podigao nivo igre i ubrzo došao do izjednačenja. "Slomio" je Cicipasa pri rezultatu 5:4, kada je Grk servirao za ostanak u setu i napravio brejk, kojim je poveo u setovima.

Cicipas je i na startu drugog seta imao brejk prednosti, ali se ponovo Nadal budi i preokreće rezultat. 

Umalo da bude isti scenario kao i u prvom sertu, Rafa je imao dve meč lopte pri rezultatu 5:4, ali se Cicpas nekako spasao i izjednačio na 5:5.

Grk je imao tri vezane brejk lopte u 11. gemu, ali nije iskoristio nijednu i ponovo je morao da servira za ostanak u meču. Set je otišao u taj-brejk, gde je Nadal vodio sa 4:2, ali je Cicipas zaigrao sjajno i preokrenuo rezultat na 6:4 i tako je došao do dve set lopte.  Nadal se vraća na 6:6, ali gubi svoj servis u 13. poenu i Cicipas ipak koristi treću set loptu i dolazi do izjednačenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U trećem setu nismo videli nijednu brejk loptu, sve do devetog gema, kada je Cicipas došao do meč lopte i to na drugi servis Nadala.

Nekako se izvukao Rafa, preokrenuo gem i izjednačio na 5:5. U narednom gemu, Nadal brzo dolazi do 15:40 i dve brejk lopte, koje neutrališe Cicipas, ali Španac zatim dolazi do nove brejk lopte. I nju je neutralisao Cicipas, ali četvrtu nije uspeo.

Nadal je odlično odigrao na drugi servis Grka i došao do vođstva od 6:5. Odservirao je za pobedu i i slavio posle tri sata i 35 minuta borbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading