HRVAT OTKRIO NEVEROVATNE DETALJE: Razbio sam Novaka sa 6:0, a onda je njegov otac UŠAO u svlačionicu!

Autor:

Sport

20.04.2021

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski muzičag Goran Belošević nekada je bio teniser kome se predviđala svetla budućnost u "belom" sportu.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Belošević je svojevremeno trenirao zajedno sa Novakom Đokovićem u čuvenoj akademiji Nikole Pilića.

Sa 17 godina sam otišao u Akademiju Pilić, to mi je na početku bila jedna usputna stanica jer sam u Nemačkoj nastupio na jednom ITF-ovu turniru juniora. I tad sam upoznao Novaka Đokovića. On je dve godine mlađi od mene, ali je već bio perjanica u akademiji. Bio je prvi junior sveta do 16 godina, iako je imao nepunih 15. U drugoj fazi, tri godine posle, Novak je samo jednom svratio, a ja sam se više družio s Letoncem Gulbisom, na terenu i van njega. Po meni je on bio veći talent od Novaka, ali Đoković je puno veći radnik. Novak je znao da se probudi u tri ujutro i vežba servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović - rekao je Bošković u intervjuu za Večernji.

On priznaje da tada nije očekivao da će Novak postati najbolji teniser na svetu.

Ne, ja sam tada gledao samo sebe, nisam se osvrtao na okolinu. Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz auta, pobedio me sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebali smo da igramo parove, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo. I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra jedan Fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set sa 6:0. Tad je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je psovao sve "po spisku". No, ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading