RAFAEL NADAL U CENTRU DOPING SKANDALA: Otkriveno kako je Španac PSOVAO i ODBIO TESTIRANJE!

Autor:

Sport

14.04.2021

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal je ponovo u centru pažnje zbog dopinga!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Jedna od najvećih misterija savremenog tenisa jeste da li se Rafael Nadal dopinguje ili ne.

O toj temi je progovorio i Žan-Pjer Verdi, nekadašnji predsednik Anti-doping agencije Francuske. On je za list "Ekip" pričao o periodu 2006-2015, dok je boravio na toj poziciji.

- Kontrolisanje njega je kao zločin protiv visočanstva. Samo su nam tokom 2009. godine dozvolili da vršimo kontrole iznenada. U Bersiju smo mogli da to uradimo sa sedmoricom igrača: tri Francuza, tri Nemca i jednog Španca. Sa Francuzima i Nemcima nismo imali problem, a onda je na red došao Španac. Od prvog trenutka sa doktorom Samirom Mesbahijem, Nadal i njegova okolina bili su veoma neprijateljski nastrojeni. Toni Nadal me je vređao na dobrom francuskom jer sam zahtevao kontrolu. Vikao je: Ovo je skandal- objasnio je Verdi.

O ovoj temi početkom prošle godine je govorio Fric Zorgel, doping stručnjak sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu. Za njega nema dileme.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Anabolički steroidi su klasika u tenisu. Tako da nisam iznenađen. Decenijama pratim dešavanja i imam jasnu sliku svega. Tenis spada među top četiri sporta kada je reč o dopingu, pored zimskih sportova i biciklizma. Rafael Nadal pokazuje znake abnormalnosti. Imam stalnu sumnju. Imajući u vidu sav njegov atleticizam. Takođe, on dolazi iz Španije, zemlje koja nije poznata po tome da adekvatno "prati" svoje heroje- rekao je tada Zorgel.

O Rafi i dopingu pisao je i Žil Simon, francuski teniser. On je u svojoj autobiografiji otkrio povezanost Nadala i doktora Eufemijana Fuentesa, koji ima debeo dosije kada je doping u pitanju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading