TO MOŽE DA BUDE FRUSTRIRAJUĆE: Đoković spreman za povratak na teren, ali zna odakle PRETI OPASNOST!

Autor:

Sport

12.04.2021

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je spreman za nove izazove posle mesec i po dana pauze i osvajanja Australijan Opena. On je rekao kako se oseća sjajno i da jedva čeka da istrči na teren u Monte Karlu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković je govorio o zahtevnosti igranja na šljaci...

- Šljaka je podloga koja zahteva mnogo prilagođavanja. Loptica nepravilno odskače. Ponekad je stvarno nepredvidljivo kako će odskočiti. Ako tereni nisu u savršenom stanju, što je normalno ako imate kišu, vetar, različite uslove koji mogu da utiču na stanje terena, onda mentalno morate da ostanete na nivou. Morate da se pomučite više nego na bilo kojoj drugoj podlozi- rekao je Novak.

Šampion Australijan opena je zašao i u detalje igre na ovoj podlozi.

- Može da bude frustrirajuće, ponekad osećate da ne možete da napravite viner, lak poen servisom, kao što radite na drugim podlogama. To zahteva taktička i tehnička prilagođavanja. Pozicioniranje na terenu varira sve vreme. Mnogi momci, uključujući i mene, koji obično napadamo ritern na bržim podlogama, na šljaci radimo drugačije. Mislim da imam više opcija, možda je rešenje miksovati udarce, ići dublje iza linije, poslati topspin sa jakim lukom, opnda ući u razmenu. Ovo je strateška podloga koja zahteva mnogo takvog razmišljanja i taktičkog prilagođavanja- objašnjava Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tokom dana, Danil Medvedev je rekao kako se igrači često isprljaju prilikom proklizavanja, Novaku to ne smeta.

- Naravno da se isprljate. To je neophodno kako biste imali uspeha na ovoj podlozi- nasmejao sa broj jedan.

On od starta sezone ima skor 9-0 i pokušaće u meču sa boljim iz duela Siner - Ramos da ostvari jubilarnu, desetu pobedu od starta godine.

- Bilo je perioda u mojoj karijeri kada nisam igrao turnir nekoliko meseci, a onda sam se vraćao. Ne mislim da moram bilo šta posebno da radim u smislu pripreme kako bi se osećao najbolje na terenu. Trenirao sam baš mnogo na šljaci. Ovde u Monte Karlu, gde živim, osećam se sjajno. Osećam da sam fizički spreman- zaključio je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading