ŠOK POTEZ ŠVAJCARCA: Federer PRESEKAO i izazvao buru u teniskom svetu!

Autor:

Sport

09.04.2021

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekorder po broju Gren slem titula Rodžer Federer je doneo potpuno nečekivanu odluku koja je ostavila teniski svet u neverici!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Nekada prvi teniser sveta je pauzirao duže od godinu dana zbog povrede, odlučio je da se ne prijavi za masterse u Majamiju, Madridu, Monte Karlu, pa čak ni na Rolan Garosa, ali je doneo totalno neočekivanu odluku dok svet očekuje njegovu odluku o povlačenju iz "belog sporta".

Od toga još uvek neće biti ništa, kako ugledni "Forbs" piše, Švajcarac koji ove godine puni 40 godina, obavestio organizatore turnira u Haleu da će se 2022. godine pojaviti na ovom takmičenju. Turnir u Nemačkoj igra se od 12. do 20. juna pa je jasno da Rodžer želi da igra tenis bar još godinu dana.

Kako je i sam rekao, nada se da će biti spreman za ovogodišnji Vimbldon.

- Možda mi bude bolje i ranije, što bi bio bonus, jer će značiti da sam 100 odsto spreman pre Vimbldona. Ali, hajde da najpre vidimo kako treninzi opterećuju moje telo, koliko koleno može da izdrži i šta je najbolji način da se pripremim za ono što za mene jeste početak sezone, a to su turniri na travi. Znam da pre 'trave' ide 'šljaka', pa iz tog ugla, nema mi druge nego da nastupam i na šljaci ako želim da dočekam glavni deo sezone kako treba. Mogla bi šljaka da bude dobra za mene, a mogla bi da bude i loša. Sve ću znati tek kada počnem s treninzima na njoj, ali ne mislim da će to biti baš nešto strašno, da budem iskren - optimista je Federer.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading