I LEGENDA BESNA ZBOG FEDERERA: Ovo nema NIKAKVOG SMISLA!

Autor:

Sport

20.03.2021

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Martina Navratilova, nekada najbolja igračica sveta, pridružila se kritikama na račun aktuelnog načina rangiranja koje najviše odgovara Gren slem rekorderu Rodžer Federeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Posle Aleksandera Zvereva, Andreja Rubljova i još nekih igrača, i Martina, koja je osvojila 18 Gren slem titula u singlu, kaže da je sistem računanja ATP liste "previše trom".

Tako je Rodžer Federer ostao među šest najboljih na svetu iako nije igrao 13 meseci.

Navratilova otuda kaže da bi po svaku cenu trebalo da se revidira sadašnji način pravljenja liste.

Martina Navratilova

- Saglasna sam sa Sašom Zverevim. Previše je tromo, možda i ne odražava pravo stanje stvari. Ja ovako razmišljam, 'ovaj igrač je rangiran na tom i tom mestu'. Onda pogledam stvarno na listu, i njega tamo nema. Ovde se radi o dvogodišnjem računanju liste. Možda bi trebalo sve to malo da pogledaju i uporede dva rankinga- rekla je Navratilova.

Ona predlaže i šta bi trebalo da se uradi.

- Ako gledate samo turnire koje su igrali od avgusta, razmotrite kako bi sve to izgledalo, uporedite sa ovim sada, pokušajte da nađete neko srećno, srednje rešenje. Ili računajte samo šta je ko igrao- zaključila je Martina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading