TROICKI O ĐOKOVIĆEVOM REKORDU: Nole pokorio svet, kao ja SAMOPOSLUGU!

Autor:

Sport

08.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (33) sam je na teniskom tronu! Srpski as započeo je danas rekordnu 311. nedelju na vrhu ATP liste, ostavivši Rodžera Federera (310) i ostale legende belog sporta da mu gledaju u leđa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na taj način Nole je ostvario jedan od tri cilja koja je zacrtao još kao dečak i tinejdžer, otkriva u razgovoru za Srpski telegraf njegov prijatelj od malih nogu i takođe proslavljeni srpski teniser Viktor Troicki. Čak i za njega je potpuno neverovatno da je nekada dečačić s kačketom na glavi s kojim je igrao postao najbolji svih vremena.

DAVNO ZACRTAO CILJ

- Noleta znam od njegove osme godine, moje devete. Igrali smo još u pionirima, odrastali zajedno, a sada je on najbolji u istoriji. Meni je to i dalje nerealno. Ej, to je Novak s kojim sam odrastao. Baš dok sam gledao finale Australijan opena sa Jankom (Tipsarević), Fićom (Filip Krajinović) i Ducijem (Dušan Lajović) na Gemaksu, na kojem smo igrali kao klinci, vraćala su mi se sećanja na naše prve korake, a on sada dere sve živo - evocirao je uspomene Troicki.

On se posebno dotakao načina na koji je Đoković prestigao Federera. Viktor je otkrio da je Novaku to bio cilj koji je zacrtao još na početku karijere.

- Novak je s takvim samopouzdanjem prestigao Rodžera i postao najbolji da je to neverovatno. Ja takvu veru u sebe imam kad uđem u samoposlugu, a on kad igra protiv najboljih i postaje velikan. On je kao dečak znao da će biti najbolji u istoriji. Na početku karijere, kada su Švajcarac i Španac već imali po nekoliko grend slemova, znao je da će biti bolji od njih. Nole ih se nikada nije plašio. Brzo im je provalio igru, već negde tamo 2010, zato je tu gde jeste, a neće se zaustaviti. Njega ispunjava da pomera granice, zato će sigurno doći do najviše grend slemova, a verujem da će osvojiti i zlato na Olimpijskim igrama - naglasio je Viktor.

VELIKO ODRICANJE

Nekada 12. teniser sveta dodaje da ono što je Đoković uradio nije slučajnost, već plod neverovatnog zalaganja i odricanja njega i cele porodice.

- On se daje od malih nogu, rastao je sa svojim trenerima iz dana u dan, ali to je uspeh svih Đokovića. Posebno bih izdvojio Novakovog oca Srđana, koji je prvi govorio da će Nole biti najbolji svih vremena - poručio je Troicki iz Marselja.

Vića: Dajem sebi šansu do Vimbldona

Viktor Troicki je imao sreću da raste uz Novaka, ali i nesreću da igra u eri Đokovića, Federera i Nadala. Trenutno je 199. na svetu, ne ide mu najbolje zbog pehova, ali se ne predaje.

- Igraću dokle mislim da ima smisla, daću sebi šansu sigurno do Vimbldona. Čak i da završim uskoro karijeru, ne žalim. Bio sam 12. na svetu, treći Srbin u istoriji (Novak prvi i Tipsarević osmi na ATP listi), da nisam igrao u ovakvoj generaciji, ko zna dokle bih dogurao. Međutim, Novak, Rodžer, Rafa i Mari nam nisu dali šansu da se probijemo. Na grend slemovima se znalo, oni su u polufinalu, a mi ostali kako nam bude - rekao je selektor Dejvis kup tima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading