A MOGAO JE DUCI...Rus došao do nove titule u Roterdamu!

Autor:

Sport

07.03.2021

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrej Rubljov novi je šampion posle borbenog duela sa Martonom Fučovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Rubljov osvojio je turnir u Roterdamu!

Ruski teniser Andrej Rubljov pobednik je turnira iz Serije 500 u holandskom Roterdamu.

On je posle velike borbe i skoro dva sata igre pobedio Mađara Martona Fučovića sa 2:0, po setovima 7:6(4), 6:4. Rubljovu je ovo osmi pobednički pehar na ATP turnirima, a u prošloj, nekompletnoj sezoni, prigrabio je čak pet. Inače, ovo mu je treća „petstotica“, posle Hamburga i Beča.

U prvom setu nije bilo brejkova, mada je viđeno čak šest brejk šansi u prva dva gema, Fučović nije iskoristio četiri, a Rubljov dve prilike. Narednu brejk loptu imao je Rubljov u 12. gemu, to je ujedno bila i set lopta, ali je nije realizovao. U taj brejku Rus je imao konstantnu prednost, poveo je sa 6:3 i dobio taj deo igre sa 7:4.

U drugom setu viđen je jedini brejk, i to odmah na startu, Rubljov je iskoristio pad u igri Fučovića posle izgubljenog taj brejka, oduzeo mu servis i tu prednsot sačuvao do kraja meča, realizovavši drugu meč loptu u desetom gemu.

Sa ovih 500 ATP poena Rubljov je ostao na 8. mestu, najboljem u karijeri, ali već opasno preti teniserima ispred njega. Marton Fučović će od ponedeljka biti 46. igrač sveta, što je napredak od 13 mesta. Fučović bi trebalo da igra u prvom kolu turnira u Dohi protiv našeg Dušana Lajovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading