SRBIJA BEZ KOSOVA JE KAO TELO BEZ DUŠE! Đoković rešio da PROGOVORI, pa poslao MOĆNU poruku planeti!

Autor:

Sport

07.03.2021

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta Novak Đoković je nešto najbolje što se Srbiji desilo u teškim vremenima, nakon sankcija, ratova i izolacije, smatra njegov otac Srđan, koji dodaje da je Kosovo neotuđivi deo naše zemlje.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković sa ocem Srđanom

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, istakao je da je Kosovo esencijalni deo Srbije, koji velike sile pokušavaju da otmu, ali "ne mogu". On je dodao da je njegov sin uradio mnogo za imidž naše zemlje, te da je pokazao planeti da su Srbi drevna evropska civilizacija.

Novak je jedno neviđeno čudo. On se pojavio u najgore vreme za Srbiju i srpski narod – u vreme bombardovanja, sankcija, nipodaštavanja i ugnjetavanja... Zamislite vi da dvadesetak najbogatijih zemalja na svetu bombarduje jednu malu Srbiju. U svim tim nedaćama pojavio se Novak, kao da ga je Bog poslao da pokaže da mi nismo genocidan narod, da mi nismo najgori na svetu, već da smo deo stare evropske civilizacije i da nemamo čega da se stidimo - istakao je Srđan Đoković za "Sputnjik", a potom se dotakao pitanja južne srpske pokrajine.

RepublikaFoto: Starsport
"Kosovo je srce Srbije" - Srđan Đoković

-  Je l' sad treba da nam uzmu Kosovo? Uzimaju nam Kosovo, naređuju nam... Pa, neće moći. Kako mogu da nam uzmu? Šta smo mi bez Kosova? Mi smo kao telo bez duše - dodao je on.

Podsetimo, ponedeljak je veliki dan za Novaka Đokovića, s obzirom da će prestići Švajcarca Rodžera Federera po broju nedelja na čelu ATP liste. Nole je na fenomenalan način počeo novu sezonu, osvajanjem 18. Grend slema u Melburnu, pa mu nedostaju još dva kako bi sustigao Federera i Nadala koji su u dosadašnjem toku karijere osvojili po 20.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading