NOLE U PONEDELJAK PRESTIŽE FEDERERA: Potera se NASTAVLJA, ove tri GROMADE su daleko ISPRED Srbina po broju nedelja na VRHU!

Autor:

Sport

02.03.2021

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskog asa čeka veliki izazov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer nakon nezaboravnog vimbldonskog finala

Prvi reket sveta Novak Đoković u ponedeljak se izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, a od 8. marta će sa 311 nedelja provedenih na čelu ATP liste i zvanično postati najbolji teniser u istoriji po ovom važnom parametru, koji po mnogima odlučuje ko je "najveći ikada".

Iako je Nole suvereni vladar i rekorder u muškom tenisu, trka se ovde ne završava. Naime, čak tri dame su trenutno supešnije i od Srbina i od Švajcarca, a u pitanju su teniske legende Štefi Graf, Martina Navratilova i Serena Vilijams.

Đokoviću je najbliža Serena koja je 319 nedelja bila svetski broj jedan, dok je njena sunarodnica Navratilova tokom trofejne karijere stigla do kote 332.

Ipak, apsolutno prednjači briljantna Nemica, osvajačica 22 Grend slem titule koja je neverovatnih 377 nedelja bila na čelu WTA liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Noks" bi mogao da je stigne već za dva meseca - Serena Vilijams

Iako ovo deluje kao nemoguća misija za Đokovića, mnogi su to mislili i za Federerov rekord, a da li je Grafova dostižna pokazaće vreme...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading