KAKAV OMAŽ ŠVAJCARCU: Britanac GRMI - Federer je NAJIMPRESIVNIJI ikada, a Nole i Rafa...

Autor:

Sport

02.03.2021

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski superstar se vraća tenisu, a pitanje je koliko zaista može nakon duge pauze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Švajcarski teniser Rodžer Federer

Bivši polufinalista Vimbldona Tim Henman ocenio je da je Rodžer Federer "najimpresivnija ličnost u istoriji tenisa", ali je dodao i da je privilegija što možemo da uživamo u bravurama veličina kao što su Novak Đoković, Rafael Nadal ili Serena Vilijams.

Podsetimo, osvajač 20 Grend slem trofeja se na teren vraća 8. marta, a odabrao je turnir u Dohi gde će prvi put nastupiti još od prošlogodišnjeg Australijan opena i egzibicije u Južnoj Africi u februaru.

- Njegov nekadašnji nivo je tako visok, ne verujem da se vraća čisto da bi samo igrao. Želi da se vrati i bori za najveće titule. To neće biti lako ako se zna da ima skoro 40 godina, ali siguran sam da radi naporno. Za mene, on je najupečatljivija figura koju smo imali u našem sportu - istakao je Britanac, a zatim dodao:

Tenis je blagosloven što imamo takve ličnosti. Federer, Nadal, Đoković, Serena Vilijams, to su nezamislivo sjajne zvezde. Stvarno imamo sreće, ali oni neće biti uvek na terenu. Važno je da uživamo u njihovoj igri dok su još tu - zaključio je Tim Henman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal i Đoković posle finala Rolan Garosa

Zanimljivo je da će Nole upravo u ponedeljak, 8. marta prestići trofejnog Švajcarca po broju nedelja na čelu ATP liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
teorija zavere

02.03.2021 08:49

Jeste, bio je impresivan dok se nisu pojavili Nadal i Djokovic ;)