HRVAT PONIZIO ĐOKOVIĆA PRED NADALOM I FEDEREROM: Sramna uvreda najboljeg na svetu iz tabora NAJVEĆEG RIVALA!

Autor:

Sport

28.02.2021

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Rodžera Federera Ivan Ljubičić potpuno je omalovažio uspehe Novaka Đokovića i njegovu neprikosnovenost na Australijan Openu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Uvek je aktuelna rasprava o tome ko je najveći teniser svih vremena, pogotovo posle Novakovog osvajanje 18. Gren slem titule.

Naime, Hrvat Ivan Ljubičić, misli da je broj Gren slem titula najvažniji u GOAT trci, a čak je i njih rangirao, stavivši upravo Australijan Open na poslednje mesto.

- Nesumnjivo je, ipak, da su Gren slem trofeji najvažniji, da su oni pošteno merilo za igrača. Važnost tih turnira je takva u poslednjih 15-20 godina, ali ranije, pogotovo u daljoj prošlosti, Australijan open bio je manje važan od Rima ili Monte Karla. U skladu s time, nije mi razumno da poredimo današnje rezultate sa dostignućima Roda Lejvera, Bjerna Borga ili Džona Mekinroa poredeći samo grend slem titule. Nisu ni samo slemovi važni, tu su i ostale titule, plasman na listi…- rekao je Ljubičić u intervjuu za tennismagazineitalia.it.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je posle napravio razliku koju prave mnogi drugi sportski stručnjaci, a to je razlika između "najuspešnijeg" i "najvećeg".

- Moje mišljenje je da nema tačnog, konkretnog odgovora (na to ko je najveći svih vremena). Znate li koliko mi ljudi kaže da misle da je Rodžer najveći, šta god da se desi? Nisam siguran da najuspešniji istovremeno znači i najveći. Ili da može da bude samo jedno ime u tom kontekstu. U sportu postoji jedan koncept koji se zove zaostavština- rekao je Ljubičić.

A šta to tačno znači?

- Ono što je ostavljeno u amanet, trag. Da pojasnim. Izuzetno poštujem apsolutnog šampiona kakav je bio Pit Sampras. Osvojio je 14 Gren slem titula, igrao je tenis fantastično. Ali, uvek je jasno govorio da ga interesuju jedino pobede i da mu je sreća veća kad ga drugi ostavljaju na miru. Tako je i bilo: pobeđivao je, povukao se i nestao. A Rodžer i Rafa ostavili su važan trag u istoriji tenisa- rekao je Ljubičić.

Onda je spomenuo i Novaka Đokovića...

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Rodžer i Nadal su imali to rivalstvo, pobede, to su jedinstvene stvari. Oni su promenili sport. Ovo što sada gledamo rezultat je onoga što su njih dvojica radili od 2005. pa nadalje. Oni su na neki način "stvorili" Đokovića, koji je morao da nađe način da izađe na kraj s njima i da ih pobedi. I sve koji su došli posle njih su inspirisali, svi oni znali su da moraju da se izgrade tako da mogu da se nose s dva čudovište- rekao je Ljubičić.

Podsetimo, Đoković ima bolji skor i protiv Federera i Nadala i sa obojicom je odigrao više mečeva nego što su njih dvojica odigrali međusobno.

Sa Nadalom je igrao 56 puta i pobedio je 29, sa Federerom je igrao 50 i pobedio je 27. Nadal i Federer su igrali 40 puta, od čega je Španac slavio u 24 susreta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Funny

01.03.2021 08:03

Pa super onda njegova dva pulena poslednjih 10 godina debelo zaostaju za Novakom! O kakvom poniženju je ovde reč??

Ilija

01.03.2021 12:02

Ako oduzmemo Novaku 9 AO, i dodamo 7 titula osvojenih u Rimu i Monte Carlu, dobijemo 16 titula. Ako Federeru ofuzmemo 6 AO, imace 14 titule a u zivotu nije osvojio ni Rim ni Monte Carlo. Znaci Nole je i tu bolji sa 16-14. Tako da kako okrenemo Ljubicic se nesto preracunao. Lepo je covek na pocetku rekao da on nije objektivan. Zato mu nezamerajte.