BEKER PROGOVORIO O ŠANSAMA ĐOKOVIĆA DA BUDE GOAT: Federer i Nadal se pitaju JOŠ UVEK!

Autor:

Sport

22.02.2021

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener Novaka Đoković je detaljno analizirao nastup najboljeg tenisera sveta na Australijan Openu i pokušao da predvidi sled okolnosti na teniskoj sceni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Beker i Novak Đoković

Nemac je u kolumni za "Dejli mejl" dao svoj sud o finalu u kom je srpski as u finalu pobedio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2.

- Genijalnost Novaka Đokovića pokazala se u ključnim momentima finala Australijan opena, kada je bio u stanju da pronađe najbolju igru kad je bilo najpotrebnije. I dok dolazeća generacija polako napreduje ka njemu, možete da očekujete da će etablirani šampioni nastaviti da osvajanju najveće titule. Danil Medvedev mu je parirao uspešno krajem prvog seta, onda je imao rano brejk u drugom. U oba slučaja Đoković je uspeo da izvuče iz sebe najbolji tenis, dok je njegov protivnik krenuo u suprotnom smeru. Videli smo mentalnu i taktičku klasu Srbina, ovi mlađi izazovači još nemaju tu vrstu zrelosti. Novak nije želeo da bude uvučen u duge razmene sa osnovne linije, preuzeo je inicijativu i bio je agresivan od početka. To je poremertilo ritam Medvedeva i rezultat je bila jednostrana pobeda koju niko nije predvideo- piše Beker.

On smatra da će ovo biti veliki korak za broja jedan u trci sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom u trci za titulu najboljeg igrača svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Bitka za najveći broj grend slemova se nastavlja. On je sada nadomak Rodžera Federera i Rafaela Nadala, devetostruki šampion Australijan opena im se približava i spreman je da ih prestigne. Mlađi je, što je značajno. Moje mišljenje je da je Federer i dalje u stanju da osvoji Vimbldon, dok je Nadal i dalje favorit na Frenč openu. Pominjao sam u ovoj kolumni pre dve nedelje da je Melburn ključan za Novaka u smislu postavka cele sezone, u psihološkom smislu više nego sve drugo. Da nije pobedio, bio bi to težak udarac za njega posle svega što se dogodilo u Njujorku u Parizu- dodao je Boris.

Trostruki šampion Vimbldona smatra da će mlađi teniseri morati mnogo više da se potrude da pomrse račune članovima "velike trojke".

- Nije da mislim da je mlađa generacija bez šansi što se tiče okretanja situacije u svoju korist, ali definitivno smo videli ranjivost Nadala pre sledećeg turnira u Parizu. Njegov poraz od pet setova od Cicipasa u Melburnu biće u fokusu još dugo, mogao bi da ima i jaču ulogu na Rolan Garosu. Po prvi put mi je delovalo da je Rafa umoran u petom setu, bio je fizički potučen i ostali su to primetili- dodao je Boris.

On ipak tvrdi da je Medvedev od svih tih mlađih igrača pokazao najviše.

- Iako se to nije pokazalo u finalu, i dalje mi se najviše dopada stav Medvedeva. Po talentu, prirodna snaga Zvereva je po meni na prvom mestu. Bio je bolji igrač dobar deo meča četvrtfinala sa Đokovićem, ali je izgubio koncentraciju kad je bilo važno. Dolazimo do tog momenta korišćenja prilike. Đokovićeva sposobnost da to čini iznova i iznova pokazuje zašto je on vanserijski teniser- zaključio je Beker.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
maki

22.02.2021 22:44

Kao u reklami "Koja si ti faca"? Zar tebe još neko uopšte pita za komentar?