NOVAK NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI: Đoković se OBRATIO svima koji su govorili da je LAŽIRAO povredu!

Autor:

Sport

21.02.2021

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je teniski car.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Devet puta osvajač Australijan opena... Novak Đoković

Najbolji teniser sveta osvojio je Australijan open po 9. put uverljivom pobedom u tri seta nad Danilom Medvedevim.

Na konferenciji za medije Novak je priznao da mu je trofej posebno važan zbog svega sa čime se suočio tokom njega i pred njegov početak.

- Ovaj turnir je bio jedan od najtežih emotivno, da budem iskren. Bili smo u karantinu, mnogo toga se pisalo u medijima posle pisma koje sam poslao organizatorima… Bilo je teško nositi se sa tim. Onda sam se povredio u trećem kolu. Bio je to rolerkoster. Ali mislim da to pobedu čini još slađom. Mnogo pozitivnih utisaka nosim sa ovog turnira, bez sumnje - rekao je Novak.

Protiv Frica u trećem kolu se povredio, bilo je onih koji mu nisu verovali. 

Bilo je kidanje mišića. Mislim da nikada to nisam doživeo. Odmah sam osetio kako je puklo. Nije delovalo realno da ću moći da igram. Dva sata pred meč četvrtog kola sam stao na teren i delovalo je ok, bol je bio podnošljiv, ali sam morao da prihvatim da igram sa bolom. MRI je pokazao kidanje. Ljudi sumnjaju u to. Razumem to. Ali imam doktore koji mogu da potvrde da je tako. Za mene je to bila velika prepreka i izazov. Nisam trenirao slobodnim danima. Dobro je da sam ih imao, jer sam mogao da se oporavim. Od 14 sati dnevno, koliko sam bio budan, 10 sam radio sve što mogu da se oporavim. Uspeo sam. Zahvaljujem svom fizioterapeutu. Možda imam veliku mogućnost da se oporavim. Na kraju krajeva, ovo je velika lekcija za mene.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Fric je dao provokativnu izjavu, a pridužio mu se čak i Nadal.

- Bilo je nefer, ali nije prvi ni poslednji put. Nisam dozvolio da me to ometa, osvajanje titule je moj odgovor. Tokom ovih godina sam postao čvršći, izbegavam da me te stvari dotiču, fokusirao sam se na ono što mi je najvažnije - rekao je Novak o tretmanu medija kada je u pitanju povreda.

Srpski teniser je potvrdio da će napraviti pauzu po povratku iz Melburna.

Proces oporavka nije gotov. Uradiću još jedan MRI pre nego što krenem kući. Ali uzeću malo vremena, napraviću pauzu. Ne znam koliko će to trajati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Luka

21.02.2021 19:40

Sramotno ,ali ništa iznenađujuće na Zapadu.U reklamama i sekvecama sa Ao prikazuju se i niže rangirani teniseri,a Noleta sa 8 sad 9 osvojenih titula AO nigde ni traga.Pa to je sramota i za AO.

Jovica Savic

21.02.2021 21:19

Bruka od svih medija zapada,ali nista im to ne vredi. Car je car,sampion najveci,a nas, SRBIJA!!!