"GRČKI BOG" UKROTIO "EL TORA": Pet setova rata donelo Cicipasu pobedu, EPSKI DUEL SA ĐOKOVIĆEM SVE BLIŽI!

Autor:

Sport

17.02.2021

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal možda je među najboljim teniserima današnjice, ali se u to društvo posle današnjeg epskog duela učlanio i Stefanos Cicipas, koji je "El Tora" posle pravog četvoročasnovnog rata eliminisao sa Australijan opena!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal - Stefanos Cicipas

Teniski svet potrešen je posle poraza Rafaela Nadala protiv Stefanosa Cicipasa na prvom Gren slemu u godini. Grk je Španca savladao rezultatom 3:6, 2:6, 7:6, 6:4, 7:5, pa ga sada samo jedan korak deli od okršaja epskih razmera sa Novakom Đokovićem.

Nadal se poigravao sa Cicipasom na startu meča, uopšte nije delovalo kao da je Grk šesti teniser sveta, pa je munjevitom brzinom stigao do 2:0 u setovima. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas pokazao je da nije bez razloga šesti reket sveta

Tada se Stefanos trgao, pa je u borbenom trećem setu stigao do 6:6.

Kada god bi napravio korak napred nekim impresivnim poenom, mlađi teniser napravio bi dva koraka unazad greškama, pa je u taj-brejku najpre poveo, pa je Rafa stigao do 3:3, ali je ovaj put Cicipas ostao hladne glave i rešio set u svoju korist, doduše posle promašaja Nadala. 

Španac je tada izgubio prvi set u 2021. godini, a i naizgled pola snage, pošto je izmoreno delovao boreći se sa Stefanosom u 4. setu, kada je Cicipas došao i do prvog brejka kod 5:4. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal - Stefanos Cicipas

Samo gem je delio 6. tenisera sveta od izjednačenja, a taj gem je i uzeo, pa je peti set mogao da označi neverovatan "kambek" Cicipasa i jedan od najvećih šokova na turniru. 

I Rafa je toga bio svestan, pa je smogao svu preostalu snagu i uzeo prva dva gema.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal - Stefanos Cicipas

Tada mu je ponovo ponestalo snage, što je Cicipas pametno pokušao da iskoristi, nateravši ga na sve duže i zamornije razmene.

 

 

 

Plan je urodio plodom, pa je Grk izjednačio na 2:2. 

Rat se nastavio, pa je bilo i 3:3, i 4:4, pa 5:4 za Nadala. 

Tada je Rafa mogao da preseče i dođe do svog sedmog polufinala na "Hepi" slemu, ali nije, pa je opet bilo nerešeno, 5:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal - Stefanos Cicipas

Nadal, koji je imao nerealnih 40 neiznuđenih grešaka na ovom meču, poklekao je potpuno u sledećem gemu, pa je sa nulom Grk došao do brejk šanse, kao i prilike da pobedi.

Dva puta je Nadal uzeo poene na servu "Grčkog boga", kako ga obožavaoci zovu, ali je onda Cicipas smogao svu koncentraciju koju je imao, preokrenuo na 40:30, a onda promašio ceo teren. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zavšnica četvorosatnog susreta bila je nezaboravna!

Na 40:40 tenzija je dostigla vrhunac, pa Cicipas čak dve meč lopte nije iskoristio, već je Nadalu dao priliku za "ribrejk". 

Španac je nije iskoristio, pa će Cicipas u polufinale.

Iako svi bez sumnje vole da gledaju ovoliko dobar tenis, dodatno raduje činjenica da je ovaj susret trajao više od četiri sata, pa će pobednik premoren nastaviti sa turnirom, što su dobre vesti za Novaka Đokovića i njegove obožavaoce, imajući u vidu da ni on nije 100% zbog povrede abdomena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading