NEVEROVATNA PRIČA: Maštao je da uđe u Top 100, a sada će igrati za finale Gren slema sa najboljim na svetu!

Autor:

Sport

16.02.2021

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Aslan Karacev je senzacija Australijan Opena! Krenuo je od kvalifikacija i stigao do polufinala glavnog žreba, gde će igrati sa Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aslan Karacev

Mnogi se pitaju ko je momak koji je od kvalifikacija stigao do polufinala Gren slema.

- Rođen sam u Rusiji, u gradu Vladikavkaz. Preselio sam se u Izrael kada sam imao tri godine, sa porodicom, a zatim sam tamo počeo da treniram. I u I Jafu, Tel-Avivu. Mislim da to znate. Tamo sam odrastao, vežbao do 12. godine, a zatim sam se sa ocem vratio u Rusiju. Tada sam živeo u Rostovu, zatim gradu pored – Taganrogu, tamo sam našao sponzora. Rekli su ’U redu, pomoći ćemo vam, preselićete se u Nemačku, u Hale’. Bio sam tamo dve godine, a onda sam otišao u Barselonu. Poslednje tri godine radi sa Jahorom Jatskim, svojim trenerom, u Belorusiji, u Minsku. Tu je i fitnes trener Luis iz Portugala. Radimo zajedno skoro tri godine- ispričao je Karacev, koji je po majci Jevrej.

Da li je svestan koliki je uspeh napravio?

 

 

- Naravno da razmišljam šta će se dogoditi. Naravno da je neverovatno da sam došao do polufinala, a počeo sam u kvalifikacijama. Samo pokušavam da uživam u trenutku, idem rundu po rundu.

Pre 12 meseci je gledao Novaka kako podiže trofej, a sada će se za plasman u finale boriti upravo sa njim. Da li je verovao u to?

- Naravno da ne. Pre četiri meseca sam bio 100 i neki, 116. Moj prvi korak je bio da pokušam da do kraja 2020. uđem u prvih 100, ali to se nije dogodilo. Pa sam onda rekao, moj prvi korak će biti da uđem u Top 100. Dakle, to je bio moj plan- podvukao je Karacev.

On će protiv Novaka igrati u četvrtak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading