KAKO SE USUĐUJU?! Poznati trener ŽESTOKO OPTUŽIO ĐOKOVIĆA, svetski mediji se pitaju - DA LI SE FOLIRA?!

Autor:

Sport

15.02.2021

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa onima koji mrze Novaka Đokovića ne odgvara. Kada pobeđuje, to im smeta. Kada gubi, i to im smeta. A kada se povredi, pa svejedno izdominira? Pa to je najveći greh od svih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čak ni očigledan bol i povreda svetskog broja 1 nije dovoljna da svetski mediji Noletu pokažu simpatije

Svetski broj jedan je savladao Miloša Raonića u nedelju i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena. On je to uradio za svega četiri seta, što je za neke bilo "previše lako", pa sada tvrde da Nole uopšte nije ni povređen, već da se folira!

Skandaloznu optužbu na Đokovićev račun uputio je Patriku Muratoglu, slavni francuski trener zadužen za razvoj tenisera i teniserki poput Serene Vilijams, Grigora Dimitrova i Stefanosa Cicipasa.

Počeo je pohvalnim tonom, ukazavši koliko je teško šampionima poput Novaka ili Nadala da igraju dok su povređeni.

Mentalno, neverovatan je poduhvat igrati tenis kada uvek morate da kontrolišete vaše pokrete i da ne aktivirate bolnu zonu. Novak će morati to isto da uradi kao i Nadal - Istakao je Muratoglu u razgovoru za "Tennis Majors".

Potom je krenuo da sumnja u Noleta. 

- Da li je Novakova povreda gora od Nadalove? Pa, navodno se radi o abdominalnim mišićima. Oni se koriste prilikom svakog udarca, a znam da dosta tenisera voli da oseti manji bol, kako bi im smanjio pritisak dok igraju. Kada govorimo o velikim šampionima, oni nikada ne beže od pritiska, oni ga prihvate i nauče da se bore sa njim, tako da ovo definitivno čudi - nastavio je on.

 

 

 

Kada je Đoković u pitanju, Muratoglu smatra da se previše folira.

- Nekada, tokom mečeva, Novak se malo igra sa umom protivnika kada je u problemu, radio je to mnogo puta u prošlosti. Kada je rezultat loš, on se pretvara da se predaje, da nije prisutan na meču i onda BUM! On je ponovo tu! To je nešto što on radi. Da li Đoković folira povredu na ovom turniru? Neću ništa sa sigurnošću da tvrdim, ali bih voleo da verujem da Rafa ili Novak ne foliraju povredu ili čine da ona izgleda ozbiljnije nego što jeste da bi skinuli pritisak sa sebe - zaključio je Patrik Muratoglu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Muratoglu tvrdi da Đoković često "folira" tokom mečeva kako bi ušao protivnicima u glavu

Sada je za najboljeg tenisera sveta na redu dan pauze, pred okršaj sa Aleksanderom Zverevom u utorak, do kada će se valjda situacija oko Noletovog zdravstvenog stanja razjasniti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Lucky

15.02.2021 19:48

Cista namestaljka u korist grka. On bibtrebao da bude diskvalifikovan jer je bio u kontaktu zarazene osobe.Mada nema veze ,raznece ga Nadal ko mace muskatlu.

NESA151

16.02.2021 08:15

Gosn "trener" DA SI PRAVI TRENER POZNAVAO BI SVE MOGUCE POVREDE TENISERA .NEGO NABWEDILI TE MANGUPI I TI ETO TRENER.ALOOOO TI PRICAS GLUPOSTI COVEK JE PRVAK PLANETE JASNO ILI TI "TUDOM LATOM KAD TI SRPSKI KAZEM"!