NOVAK ZABRINUO POSLE POBEDE: Đokovićeve reči koje lede krv u žilama!

Autor:

Sport

14.02.2021

13:55 >> 13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su svi sa nestrpljenjem očekivali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Posle jubilarne, 300. grend slem pobede, Đoković je u izjavi za "Eurosport", u razgovoru sa Barbarom Šet, Matsom Vilanderom i Timom Henmanom izneo prve utiske trjumfa nad Raonićem.

Naravno, prvo ih je interesovalo kako se branilac trofeja oseća posle povrede koju je zadobio u meču sa Fricom u trećem kolu.

- Bio sam dovoljno dobro da mogu da igram. Ne bih sada stajao pred vama da ne mogu da igram i da se takmičim tako da budem u stanju da dobijem meč. Nije idealno, ali osećam se bolje. Nisam imao mnogo pripreme za ovaj meč, od meča sa Fricom nisam mnogo udarao lopticu. Zagrevao sam se par sati pre izlaska na teren. Bio je veliki oblak sumnje hoću li igrati, ali ovo je grend slem i u ovoj fazi moje karijere dajem sve što mogu da imam šanse da se takmičim. Da je neki drugi turnir, verovatno ne bih igrao - priznao je Novak.

Kaže da nije znao šta ga očekuje u meču sa Raonićem.

- Da budem iskren, nisam bio siguran da li će biti razmena. Protiv Frica, od trećeg seta bilo je sve oko riterna, brze reakcije. Bilo je nešto zbog čega sam bio zabrinut, jer MIloiš je među najboljim serverima u igri. Mislim da sam bio dobar u ključnim momentima prom i četvrtom. setu. Terao sam ga na dodatni udarac, iskoristio sam svoje šanse. Sad mislim samo o oporavku, tome kako da se osećam bolje kako turnir bude odmicao - kaže Đoković.

Koristio je lekove protiv bolova.

- Da, koristio sam u poslednjih 48 sati tablete protiv bolova i to neke vrlo jake. Ne znam kolika je šteta na mišiću, ali ne možete uvek kontrolisati telo. Ne mislite uvek u igri, sad ću igrati ovaj ili onaj poen. Ja mnogo kližem po terenu, agresivan sam igrač, tako da to ne pomaže mnogo u ovom stanju. Posle prošlog meča legao sam u 4.30, tako će biti i sada i prioritet je da se što više odmorim i prikupim energiju za naredni meč - zaključio je Đoković.

U čevrtfinalu ga očekuje novi sudar sa Aleksanderom Zverevom kog je pobedio nedavno na ATP kupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading