RAFA PREŽIVEO OPASNOG BRITANCA: Nadal se propisno NAMUČIO, ali je prošao u osminu finala!

Autor:

Sport

13.02.2021

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Australijan open posle pobede od 3:0 (7:5, 6:2, 7:5).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Meč je trajao 133 minuta.

Španac je bio veliki favorit protiv kvalifikanta i 67. tenisera planete i uspeo je da ga savlada, iako je imao pojedinih problema.

Bio je to napet duel dvojice levorukih tenisera, a Nadal je meč otvorio gemom bez izgubljenog poena, da bi potom Nori napravio brejk i poveo sa 3:2.

Nije uspeo da ga potvrdi, već je Nadal odmah vratio brejk, pa je ekspresno bilo 5:5. Nadal potom pravi novi brejk i osvaja prvi set sa 7:5.

U drugom setu, Nadal je bio dosta bolji. Odmah je na dominantan način osvojio prvi gem, ali Nori je odlučio da neće pasti bez borbe i konstantno mučio Nadala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kameron Nori

Pri rezultatu 2:2 Nadal odlično servira i stiže do novog gema, a onda je posustao Kameron Nori i Nadal bez problema pravi brejk, pa isti potvrđuje i stiže do vođstva od 5:2 i onda novi brejk i sa 6:2 stiže do vođstva od 2-0 u setovima.

U trećem setu je Nadal dopustio Kameronu Moriju neke lake poene, delovalo je dosta slično kao u prvom setu, kada se Španac mučio, ali iskustvo Nadala je prevladalo, kao i kvalitet i sa 3-0 se lako plasirao u narednu rundu.

Rafa još uvek nije izgubio set na Australijan openu, a u narednoj rundi ide na Fonjinija koji je sa 3-0 "počistio" Aleksa De Minora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading