SRBIJA NAVIJA ZA ČUDO: Krajinović NA TANTALOVIM MUKAMA protiv 4. reketa sveta, Nina traži šansu preko dubla!

Autor:

Sport

12.02.2021

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Dušan Lajović već su obezbedili prolazak u osminu finala "Hepi" slema, ali bi njima uskoro mogao da se pridruži još jedan Srbin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filipa Krajinovića u nastavku AO čeka veliki izazov u vidu Danila Medvedeva

Srbija će u osmini finala Australijan opena imati minimum dva predstavnika u muškom singlu (Novak Đoković i Dušan Lajović), a mogla bi da dobije i trećeg ukoliko Filip Krajinović iznenadi Danila Medvedeva u noći između petka i subote.

Filip Krajinović (33. na ATP listi) ima pred sobom najteži zadatak u dosadašnjem toku Australijan opena. Srpski predstavnik će morati da eliminiše Danila Medvedeva (4. na ATP listi) kako bi se domogao plasmana u osminu finala. Filip Krajinović na grend slem turnirima nikada nije stigao dalje od trećeg kola, pa bi plasmanom u narednu rundu došao do najboljeg rezultata u karijeri na najvećim turnirima. Jasno je da ga od 02.30 časova po srednjeevropskom vremenu ne očekuje nimalo lak zadatak.

Kvalitet i iskustvo igranja u završnicama grend slemova su na strani ruskog tenisera, ali je Krajinović slavio u jedinom međusobnom susretu. Bilo je to 2019. na Indijan Velsu, a srpski teniser je lako izašao na kraj sa Rusom (6:3, 6:2) koji u tom periodu karije nije ni izbliza pružao partije kao u minulih godinu dana i jače. U prva dva kola Krajinović je nadigrao Hasea i Anduhara prepustivši im po set, dok je Medvedev u sudarima sa Pospišilom i Karbaljes Baenom bio maksimalan.

Danil Medvedev - Filip Krajinović 

Druga ruska uzdanica, Andrej Rubljov (8. na ATP listi), je poput Danila Medvedeva počistila rivale u prva dva kola, a na crtu mu u trećem izlazi vremešni Felisijano Lopez (65. na ATP listi), koji je potrošio dosta energije u prva dva kola. Rus i Španac bi oko 04.00 po srednjeevropskom vremenu trebalo da se nađu na terenu, a to će ujedno biti njihov prvi okršaj na ATP turu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Medvede je četvrti na ATP listi, dok je Krajinović 33.

Ruski teniser je imao fantastičnu prošlu sezonu. Osvojio je Moskovljanin pet trofeja (Adelejd, Doha, Beč, Hamburg, Sankt Peterburg) i po broju titula bio najuspešniji teniser u 2020. godini. Austalijan open mu istina nije omiljeno mesto, najdalje je stigao do četvrtog kola prošle sezone, a trijumfom nad Felisijanom Lopezom bi izjednačio najbolji rezultat na prvom grend slemu sezone. Španac je daleko od najbolje forme i tenisa koji je igrao u prvoj polovini istekle dekade kada je na Olimpijskim igrama 2012. godine sa Davidom Fererom osvojio zlatnu medalju u konkurenciji parova. U Melburnu kao i Rubljov nikada nije dogurao dalje od četvrtog kola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Andrej Rubljov - Felisijano Lopez

Za Rafaela Nadala je najbitnije da se oseća dobro i da dobije bitku sa leđima koja mu zadaju ogromne probleme. Bik sa Majorke odlučio se da igra na prvom grend slemu u sezoni povređen, želja da osvoji 21. grend slem nadjačala je bolove, a u trećem kolu će biti apsolutni favorit. Za plasman u osminu finala će igrati protiv Kameruna Norija (69. na ATP listi).

Momak iz Gibraltara i Španac nisu imali priliku do sada da se sastanu na ATP turu, a na terenu ne bi trebalo da se pojave pre 08.30 časova po srednjeevropskom vremenu. Iako Nadala muče leđa i kako sam kaže traži rešenje da bi mogao da se vrati pređašnjem načinu serviranja, drugi reket sveta našem Laslu Đereu i Mouu nije prepustio ni set. Sa druge strane, Nori je na startu turnira iznenadio Danijela Evansa, koji drži 26. poziciju na ATP listi. Pokazao je Nori da je spreman za ozbiljnija dostignuća od ispadanja u prva dva kola na grend slemovima, može li da napravi senzaciju ili će proći kao prethodni Nadalovi rivali?

Mateo Beretini - Karen Hačanov

Ešli Barti, prvi nosilac turnira i najbolje rangirana teniserka na WTA turu, će u trećem kolu igrati protiv Ekaterine Aleksandrove (29. na WTA listi). Australijanka i Ruskinja u prve dve runde rivalkama nisu dozvolile da im uzmu set i unesu neizvesnost. Polufinalistikinja prošlogodišnjeg Australijan opena i pobednica Rolan Garosa sudeći po rezultatima Aleksandrove ne bi trebala da ima težak zadatak. Ruskinja nikada na grend slem turnirima nije prošla treće kolo, beleži prosečne rezultate, a sa druge strane mreže će je sačekati teniserka koja u kontinuitetu igra dobro, što nije karakteristično za ženski tenis. Ešli Barsti i Ekaterina Aleksandrova će na teren oko 07.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Beretini sastaje se sa Karenom Hačanovim

Nina Stojanović će u paru sa Hrvaticom Darijom Jurak odmeriti snage protiv Čehinje Barbore Stricove i Tajvanke Su-Vei. Taj duel će biti prvi u noćnom programu dublova za dame, a Čehinja i Tajvanka su prvi favoriti na Australijan openu. Oba dubl para su u prvoj rundi turnira slavile sa 2:1 i tako zakazala međusobni suret. Nina Stojanović ispala je u singl konkurenciji i maksimalno je fokusirana na nastup u dublu.

RepublikaFoto: Starsport
Stojanovićeva u singlu nije preživela Serenu, ali nastavlja borbu u dublu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading