NOVAK PREKO TRNJA DO OSMINE FINALA: Čudesan meč u Melburnu, Đoković PREŽIVEO povredu, pet setova i sjajnog Frica!

Autor:

Sport

12.02.2021

09:02 >> 13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Šampion Australijan opena je posle 207 minuta igre bio je jači od povrede i protivnika, pobedio Amerikanca Tejlora Frica, rezultatom 3:2 (7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2).

Tako je Novak stigao do 17. uzastopne pobede na prvom grend slemu sezone, a protivnik u narednoj rundi mu je stari poznanik, Kanađanin Miloš Raonić.

Novak je igrao dobro u prvom setu. Ubrzo po početku meča napravio je brejk i poveo sa 3:1. Ljubomorno je čuvao stečenu prednost srpski teniser sve do desetog gema. Kada se očekivalo da će da odservira za osvajanje prvog seta, Fric pravi brejk i poravnava na 5:5. Pobednik ovog seta odlučivao se u taj-brejku. Đoković je savršeno odigrao 13. gem i osvojio ga uz samo jedan izgubljeni poen za vođstvo od 1:0 u setovima.

Novak je momentum sa kraja prvog preneo na start drugog, pa već u prvom gemu pravi brejk. Imao je u nastavku seta Đoković u tri gema po nekoliko brejk šansi, ali nije uspeo da stigne do novog brejka. Pri rezultatu 4:3 za Srbina, Fric je imao dve vezane brejk lopte, ali je Novak uspeo da se izvuće i povede sa 5:3. Kasnije je sa nulom odservirao u desetom gemu i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu, posle 1:2, morao je da zatraži medicinski tajm-aut. Videlo se da je istegao stomačni mišić, otišao je na tretman u svlačikonicu i u tim momentima delovalo je da je sve moguće. Kada se vratio na teren, videlo se da se muči, da ne može da igra dovoljno dobro. Fric je to koristio, uspeo je da dobije treći set sa 6:4.

Na 3:2 za Frica u četvrtom setu, sudija je ispraznio tribine, zbog odluke o novom lokdaunu u Melburnu, a Fric je potom iskoristio sutuaciju i u četvrtom setu da ga dobije sa 6:3.

I onda, taj peti set. Novak je nastojao da se drži iako je bio na konopcima, poput grogiranog boksera, ali držao je svoje servis gemove i na 3:2 usledio je brejk za 4:2! Dobio je naredna dva gema i završio meč u velikom stilu.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

ĐOKOVIĆ - FRIC 3:2 (7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2)

V SET

6:2 - KRIK ZA KRAJ BESPOŠTEDNE BORBE. Đoković pravi novi brejk i ide dalje!

5:2 - Đoković sada leti po terenul. Prošetao je Frica u sedmom gemu i lako ga osvojio, pa se sad nalazi na samo četiri poena od pobede.

4:2 - KONAČNO! Poveo je Fric sa 30:0, a onda je Novak odigrao četiri fantastična poena i stigao do velikog brejka u petom setu.

3:2 - Đoković uzvraća Fricu istom merom i još jednom lako osvaja gem na svoj servis.

2:2 - Fric ne posustaje, ponovo bez muke i problema servira i osvaja gem.

2:1 - Sada lagan gem za Novaka, osvaja ga bez izgubljenog poena.

1:1 - Kako meč odmiče Novak ima sve manje šanse na servis Frica, pa Amerikanac još jedan gem lagano osvaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

1:0 - Namučio se Novak na startu petog seta, ali je nekako uspeo da osvoji gem i stekne početnu prednost.

IV SET

4:6 - Fric servira perfektno i stiže do osvajanja četvrtog seta, pa je sada šokantnih 2:2.

4:5 - Još jedan lagani gem za Novaka, pa će Amerikanac u narednom servirati za osvajanje četvrtog seta. Fric je zatražio medicinski taj-aut.

3:5 - Fric ni najmanju šansu ne daje Novaku. Ponovo je surovo osvojio gem i stigao na samo četiri poena od izjednačenja u setovima.

3:4 - Novak se ne predaje, još jednom lako osvaja gem i smanjuje prednost Frica u četvrtom setu.

2:4 - Fric posle pauze nastavlja da dominira. Ponovo osvaja gem sa nulom i baca Novaka u još veće probleme.

2:3 - Novak prekida seriju Amerikanca i ostaje u ovom setu sa brejkom zaostatka. Trenutno traje prekid u Melburnu, kako bi navijači napustili tribine zbog početka karantina u državi Viktorija.

1:3 - Fric potvrđuje brejk novim ubedljivim gemom na svoj servis.

1:2 - Novak sve gore i gore stoji na terenu. Fric je imao dve brejk lopte, prvu nije, ali drugu jeste iskoristio i sad ima veliku prednost u četvrtom setu.

1:1 - Fric ponovo siguran. Bez problema stiže do izjednačenja u četvrtom setu.

1:0 - Izvukao se nekako Đoković na startu četvrtog seta, spasao je brejk loptu, i kasnije osvojio uvodni gem.

III SET

6:3 - Sa nulom gem osvaja Fric i osvaja treći set!

5:3 - Bilo je pitanje vremena. Novak se opet suočio sa brejk loptom, a ovog puta nije uspeo da je spasi, pa Fric stiže na korak od osvajanja trećeg seta.

4:3 - Fric nastavlja da osvaja bez većih problema gemova na svoj servis.

3:3 - Konačno jedan lak gem za Novaka u trećem setu, Fric ovog puta bez ikakve šanse.

2:3 - Fric nastavlja sa sjajnim servisima u trećem setu. Lako je osvojio novi gem, bez izgubljenog poena uz nekoliko fantastičnih servisa i aseva.

2:2 - Poveo je Novak sa 40:0, a onda je Fric ekspresno stigao do 40:40. Ipak, Đoković je zadržao pribranost i uspeo je da izjednači.

1:2 - Još jedan relativno lagan gem za Frica, ponovo vodi u trećem setu. Novak oseća blage probleme sa povredom, pa je zatražio medicinski tajm-aut.

1:1 - Ponovo se izvukao Novak. Po ko zna koji put Fric je imao dve vezane brejk šanse, ali se Đoković spasao u svom stilu i izjednačio rezultat u trećem, nadamo se i poslednjem, setu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

0:1 - Po prvi put u meču Fric vodi u nekom od setova. Sa nulom je osvojio uvodni gem trećeg seta.

II SET

6:4 - SA NULOM. Đoković lagano osvaja set i stiže do prednosti od 2:0.

5:4 - Fric bez većih problema osvaja deveti gem, pa će Novak u narednom servirati za osvajanje drugog seta.

5:3 - Preživeo je velike muke Đoković. Fric je imao dve vezane brejk lopte i činilo se da će uneti ogromnu neizvesnost u drugi set. Ipak, po ko zna koji put u karijeri Novak je odigrao najbolje kad treba, vezao je četiri poena i stigao do petog gema u setu broj II.

4:3 - Fricu je pripao najduži gem u meču. Đoković je tokom maratonskog gema imao dve brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi i tako dođe na gem od osvajanja drugog seta.

4:2 - Sjajan servis gem za Noleta, Fric nije imao nikakvu šansu ovog puta.

3:2 - Mogao je Novak da reši pitanje pobednika drugog seta, ali je propustio dve brejk lopte. Fric se spasao osvojivši četiri uzastopna poena.

3:1 - Uspeo je nekako Novak da preživi četvrti gem. Fric je neprestano pretio, ali je posle nekoliko đuseva Đoković osvojio gem i sačuvao prednost.

2:1 - Fric prekida Novakov niz i osvaja prvi gem u drugom setu.

2:0 - Nastavlja se dominacija Novaka Đokovića. Osvaja gem sa nulom i potvrđuje prednost brejka.

1:0 - Nema više šale sa Novakom. Gde je nastavio na kraju prošlog, tu je krenuo na startu drugog seta. Ekspresan brejk pravi Đoković i slama otpor neugodnog Frica.

 

 

I SET

7:6 - Đoković je u svom stilu odigrao taj-brejk. Fricu nije dao ni najmanju šansu, Amerikanac je osvojio samo jedan poen, pa je Novak stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

6:6 - Sada se Fric izvukao, bilo je 30:30, ali je uspeo da odigra dva dobra ponea i uvede set u taj-brejk.

6:5 - Izvukao se sada Nole. Fric je poveo sa 30:0 i činilo se da bi mogao do novog brejka. Ipak, srećom, Đoković vezuje četiri poena i prekida seriju Amerikanca.

5:5 - Treći gem u nizu za Frica. Stigao je lako do 40:0, Nole je zatim smanjio na 40:30. Ipak, Fric je odservirao as i izjednačio.

5:4 - Neshvatljivo. Novak je servirao za set, očekivao se lagan posao, ali Fric je pokazao da ne želi da se preda. Stigao je do nove brejk lopte, ovog puta ju je iskoristio i smanjio na 5:4.

5:3 - Najlakši i najbrži gem na meču, osvaja ga Fric bez izgubljenog poena. Novak u narednom servira za osvajanje prvog seta.

5:2 - Žestoko je pretio Amerikanac u ovom gemu. Brzo i lako je stigao do 15:40 i dve brejk šanse. Ipak, Novak je pokazao da u teškim trenucima igra najbolji tenis. Vezao je četiri maestralna servisa i osvojio peti gem.

4:2 - Fric lako osvaja gem na svoj servis i prekida Novakov niz od tri uzastopno osvojena gema.

4:1 - Nastavlja Nole sa dobrom igrom. Za sve se on pita na terenu, pa tako stiže do još jednog gema i ubedljivog vođstva u prvom setu.

3:1 - Sjajan gem za Novaka Đokovića. Srbin je perfektno odigrao i neutralisao servise Amerikanca, stigao je do prve brejk šanse i odmah ju je iskoristio.

2:1 - Lagan gem za Novaka, Fric nije imao ni najmanju šansu za razliku od prvog gema kad je stigao i do brejk lopte.

1:1 - Fric bez većih muka izjednačuje rezultat u prvom setu. Novak je poveo sa 30:15, ali je Amerikanac vezao tri poena i upisao prvi gem.

1:0 - Mučio se Đoković u svom prvom servis gemu. Fric je odmah stigao do brejk lopte, ali je Novak uspeo da se odbrani i osvoji uvodni gem.

Krenuo je meč između Đokovića i Frica, Srbin je prvi na servisu.

Uvod

10:30 - Đoković uskoro na terenu

Halep je pobedila Kudermetovu 6:1, 6:3. Novak i Fric se spremaju za izlazak na teren.

10:15 - Novak DOBIO mural u Melburnu!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading