NEKA SE SPREMI ZVEREV: Sjajni Lajović posle ČUDESNOG preokreta do osmine finala AO!

Autor:

Sport

12.02.2021

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Australijan opena posle preokreta i pobede nad Pedrom Martinezom od 3:1 (6(5):7, 7:5, 6:1, 6:4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Ovo je bio treći međusobni duel dva rivala i treća pobeda momka iz Stare Pazove. Ujedno, Lajović je uspeo i da ponovo najbolji plasman u karijeri na Grend slemovima, a to je odlazak u četvrto kolo, odnosno 1/8 finala.

U borbi za četvrtfinale Duci će igrati protiv Nemca Aleksandra Zvereva.

Lajoviću je bio potreban set da se "probudi" protiv 47. igrača sveta, prepustivši mu vođstvo u taj-brejku iako je vodio 3:0. Kao da je čekao navijače iz Srbije da ustanu iz kreveta kako bi zaigrao onako kako ume, što je posle toga demonstrirao na terenu. Brzo je napravio brejk u drugom setu, ali je opet upao u "crnu rupu" u 10. gemu dozvolivši brejk, da bi brzo odgovorio i izjednačio na 1:1.

Od tog trenutka postoji samo jedan igrač na terenu, a to je Lajović.

Martinez je poveo u trećem setu, a onda je Lajović nanizao čak sedam gemova i preokrenuo vodenicu u svoju korist.

Imao je momentum, iako se u četvrtom igralo gem za gemom, sve do odlučujućeg 10. Sačekao je Duci svoju šansu, napravio brejk i proslavio trijumf posle tri sata i 14 minuta igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading