KATASTROFA: Srbija ostala BEZ predstavnika na Australijan openu!

Autor:

Sport

11.02.2021

02:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je u drugom kolu Australijan opena sa 2:0 (6:2, 6:3) od Šelbi Rodžers.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Olga nije uspela da ponovi sjajnu partiju iz prvog kola, pa je Srbija ostala bez predstavnika u ženskoj singl konkurenciji na ovogodišnjem AO.

Danilovićeva nije loše servirala, ali je sa čak 31 neiznuđenom greškom (dvostruko više od rivalke) omogućila protivnici previše lakih poena. Amerikanka će u trećem kolu igrati sa boljom iz duela između Anet Kontaveit i Heder Votson.

Danilovićeva nije imala šanse od starta meča, odmah je izgubila servis, tačnije dva servis-gema u nizu. Uspela je da napravi jedan ribrejk, ali ne i da ga potvrdi pod žestokim pritiskom Rodžers. Amerikanka je imala pet as udaraca u prvom setu koji rutinski privodi kraju za 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Usledila je velika borba u drugom, Danilovićeva je i dalje bila pod pritiskom na servisu, ali je ovaj put uspevala da odoli. Spasavala je brejkove iz gema u gem, dok nije uspevala da ugrozi izuzetan servis protivnice. Konačno, u sedmom gemu seta Amerikanka "prelama" meč i iskoristivši šestu brejk priliku stiže do vođstva. Na kraju dolazi do kanačnih 6:2, 6:3 posle 71 minuta igre.

Meč je u društvu svog tima iz lože posmatrao i Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading