NOLETA MRZI IZ DUBINE DUŠE: Pitali su Vilandera o Australijan openu, Šveđanin GRMI o Đokovićevoj DISKVALIFIKACIJI!

Autor:

Sport

04.02.2021

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrio svoju listu favorita.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mats Vilander i Novak Đoković

Šveđanin Mats Vilander izjavio je da Novak Đoković nije izraziti favorit za osvajanje predstojećeg Australijan opena, iako je za nijansu ispred Rafaela Nadala, dok iz drugog plana vreba Austrijanac Dominik Tim.

Mislim da će pobednik biti neko u tom krugu, Đoković ili Nadal. Potencijalno Dominik Tim, on im je stvarno blizu. Tek tad imate tu grupu dobrih igrača iza, koju čine Stefanos Cicipas i Danil Medvedev - rekao je trostruki osvajač Otvorenog prvenstva Australije.

On je izvršio detaljnije rangiranje favorita.

Ne vidim da je baš toliko ispred na listi favorita u odnosu na Nadala ili Tima. Možda još nema poverenje u svoju formu. Prošla je godina otkako je osvojio poslednji grend slem, ne možete baš da se uzdate samo u to što ste osam puta pobedili. To što je pričao o uslovima pre turnira je zapravo dobra stvar, jer pokazuje da je željan uspeha, da želi osvetu.

Švedski as je fokusiran na govor tela srpskog tenisera.

Nešto ga je nateralo da eksplodira na US Openu u tom prvom setu meča sa Pablom Karenjom Bustom. Nešto nije bilo u redu, definitivno. Onda je imao užasan start finala Rolan Garosa. Šest drop šotova u prvom gemu, to je bilo čudno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eliminisan sa US opena - Novakovo izvinjenje Lauri Klark

Za kraj, on očekuje detaljan proboj Tima u nastupajućoj sezoni.

Bio sam pre nekoliko godina u Austriji i pričao sam sa Štefanom Kubekom. Rekao mi je da je Tim kao junior imao sve udarce savršeno dobre. Onda je sa Ginterom Bresnikom radio naporno na tim osnovama igre. To je bilo neophodno da bi mi se dala osnova da bude konstantan u tom bazičnom kvalitetu, sa snažnim forhendom, kik servisom, pokušajem da nervira protivnika. Da budem iskren, mislim da ima dobru šansu da bude prvi teniser sveta na kraju 2021. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ima li vas tamo

04.02.2021 16:12

a što ga neki novinar (ima tamo i naših) ne pita : zašto mrzite novaka. otvoreno i da insistira na odgovoru.