Jelena Dokić priznala: IGRALA SAM ZA SRBIJU, ALI SAM UVEK BILA AUSTRALIJANKA!

Autor:

Sport

14.11.2017

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša teniserka Jelena Dokić priznala je u intervjuu za britanski "Gardijan" nakon objavljivanja njene autobiografije "Nesalomiva" da ju je njen otac i primorao da nastupa za Srbiju, iako ona to nije želela.

Dokićeva priznala da Srbiju nikada nije osećala kao svoju domovinu

- Bilo je to veoma teško za mene, ali otac me je stavio u tu situaciju. Bila sam jako tužna i ljuta što me je primorao na tako nešto. Ako u životu i karijeri postoji jedna stvar koju bih mogla da promenim, onda je ovo ta stvar. Uvek sam se osećala kao Australijanka, nikada ne bih to menjala - kazala je Jelena Dokić.

Jelena je odluku da zaigra za Jugoslaviju donela 2000. godine, nedugo nakon poraza od Martine Hingis u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Ona je pod zastavom tadašnje SR Jugoslavije nastupala u periodu od 2001. do 2005. godine, nakon čega je odlučila da se vrati u zemlju gde se rodila - Australiju.

- Ne želim sažaljenje, prevazišla sam sve to. Ne žalim se, samo želim da svojom pričom pomognem ljudima - dodala je Jelena Dokić.

U knjizi "Nesalomiva" Jelena Dokić je pisala o torturi kojoj je bila izložena od strane njenog oca Damira Dokića sa kojim više nema nikakav kontakt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading