BIK SA MAJORKE IM NIJE DOVOLJAN: Dokle više? NOVI NADAL preti Đokoviću pred Australijan open!

Autor:

Sport

27.01.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se perspektivni as.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Prvi teniser planete Novak Đoković mogao bi da se suoči sa još jednom pretnjom u bliskoj budućnosti. Naime, španska javnost je ubeđena da je 17-godišnji vunderkind Karlos Alkaraz legitimni naslednik trofejnog tenisera Rafe Nadala.

Rafa je moj idol. Njegova glad, radne navike... Nije važno igra li prvo kolo ili finale, njegov nivo koncentracije je isti. Želi pobedu u svakom meču. Njegov mentalitet je primer za sve, bilo da ste običan čovek ili teniser. Motiviše sve jer se nikad ne predaje. Svako želi da bude najbolji, nije bitno jeste li fudbaler, teniser, doktor, novinar. Svi imaju svoj cilj u životu - poručio je Alkaraz.

Njemu će nastup na Australijan openu biti prvi Grend slem u karijeri.

Ponosan sam što mi je Huan Karlos Ferero trener. Ima ogromno iskustvo i znanje, ponosan sam što mogu da učim od njega. Doprinosi mom učenju svakodnevno, na način na koji većina trenera to ne bi činila. Razume moju situaciju, sve je to prošao. Zna kako da se bori sa pritiskom.

Perspektivni igrač ima ogromne ambicije u novoj sezoni.

Ne fokusiram se na rekorde ili na to što sam najmlađi. Želim da napredujem svakog dana i da se usmerim na svoje ciljeve. U 2021. želim da igram na Rolan Garosu, da uđem u 100 najboljih i da sezonu završim u Top 50 na svetu - zaključio je Alkaraz.

Podsetimo, on je prošle sezone osvojio tri čelendžera, a postao je i najmlađi teniser u istoriji koji je zabeležio pobedu na nekom od turnira iz serije 500.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading