ORGANIZATORI BROJE PARE: U INAT celom svetu, velika POBEDA Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

04.01.2021

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole trlja ruke, sjajna vest u jeku pandemije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Organizatori Australijan opena doneli su odluku o uvećanju nagradnog fonda za slabije plasirane tenisere, za šta se zalagao prvi reket sveta Novak Đoković.

Nagrade će biti drastično povećanje učesnicima prve tri runde Otvorenog prvenstva Australije, ali i umanjene za igrače koji stignu do same završnice.

Na taj način će osvajač pehara, na šta Nole pretenduje, dobiti čak 33% manje novca nego 2020. godine - oko 2,75 miliona australijskih dolara, dok će finalisti pripasti za 27% umanjen nagradni fond (milion i po).

Polufinalistima sleduje 18 odsto manje (850.000), četvrtfinalisti će istu sumu (525.000), ali zato će teniseri koji završe takmičenje ranije imati značajno više novca.

Podsetimo, Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, a titulu brani srpski teniser. Pomenutoj "preraspodeli novca" protivili su se gotovo svi igrači iz vrha ATP liste, osim Noleta što je i bio jedan od osnovnih razloga zbog koga je sa Kanađaninom Vašekom Pospišilom odlučio da osnuje novu asocijaciju profesionalnih tenisera (PTPA).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading