REČI KOJE ĆE DALEKO ODJEKNUTI: Hrvat bez pardona - ispao je iz trke za NAJBOLJEG SVIH VREMENA!

Autor:

Sport

02.01.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić smatra da uskoro više neće biti "velike trojke" i kako će se za titulu G.O.A.T boriti samo dva teniska asa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

To su Novak Đoković i Rafael Nadal, dok Rodžer Federer, prema njegovom mišljenju, ispada iz te trke.

Kako je istakao, mnogi njegovi rekordi već su oboreni, a onaj veliki po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste će Đoković prestići početkom marta.

- Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Gren slema. Ne kažem da on to ne može, ali je veoma teško. On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi talas sjajnih tenisera kao što su Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Dominik Tim, a već ima 39 godina. Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena- rekao je Pilić.

RepublikaFoto: Starsport

Pilić je dodao da Đoković nema dovoljnu pažnju zapadnih medija.

- To je tačno, Novak nema ta dva rekorda. Ipak, nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaraju njegov niz provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više nedelja na prvom mestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće?

 

- Prirodan proces je da njih trojica polako "usporavaju". Svakako, to će se desiti. Razlika između njih i ostatka se nekada merila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još uvek ima da mnogo toga da pokaže- zaključio je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading