Setili ga se nakon uspeha: Hrvati svojataju Krajinovića zbog pasoša!

Sport

09.11.2017

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Filip Krajinović posle velikog uspeha na Mastersu u Parizu i dalje zauzima značajan medijski prostor, i to ne samo u Srbiji. I komšije iz Hrvatske odvajaju dosta novinskih stubaca i redova za momka iz Sombora.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Hrvati se setili Krajinovića nakon uspeha u Parizu

Razlog je vrlo jednostavan, pošto oni smatraju da je Krajinović Hrvat i to zbog pasoša.

Somborac je, naime, još 2011. godine aplicirao za hrvatske papire zbog olakšanog putovanja u inostranstvo, a to je dovoljno da ga zagrebački mediji već "usvoje".

- Pasoš sam tražio jer imam određene olakšice kada su vize u pitanju, ništa drugo. Malo me smaraju sa pitanjima ali ništa posebno, sve su to gluposti šta pričaju. Prija mi rad sa bratom Marija Ančića, Ivicom, slažemo se na terenu i va njega što mislim da je važno - rekao je još pre šest godina Krajinović.

Zagrebački "Večernji list" sasvim otvoreno stavlja našeg tenisera pod hrvatsku zastavu.

- Reč je o teniseru rođenom u Somboru, koji je poreklom Hrvat. Čak poseduje hrvatski pasoš, ali u svim intervjuima ističe da je Srbin i da će uvek igrati za njihovu reprezentaciju, iako se svojevremeno nagađalo da bi mogao zaigrati za Hrvatsku - piše Večernji.

Sa druge strane, Krajinović je izjavio da nikada nije dobio nikakvu ponudu od Hrvatskog teniskog saveza, kao ni da on sam nije razmišljao o mogućnosti da nastupa za komšije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading