TROICKI PONOVO O ZIMONJIĆEVOJ SMENI: Šta je GLAVI RAZLOG ove radikalne promene?

Autor:

Sport

21.12.2020

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Troicki je novi selektor teniske reprezentacije Srbije, a vest je ubrzo odjeknula Srbijom, a bivši selektor Nenad Zimonjić je šokirao Srbiju izjavom da je smenjen "iza leđa".

Viktor Troicki

Troicki je gostovao u Jutarnjem programu televizije "Prva" i otkrio kako je došlo do toga da bude izabran.

- Jedva čekam da krenem. Jako sam uzbuđen, velika mi je čast. Nisam planirao da će se desiti ovako brzo. Pogotovo što još uvek igram profesionalno, pokušavam da se vratim najboljim rezultatima. Kada sam čuo prvi put, nisam znao ni kako bih reagovao- rekao je Troicki na početku razgovora i dodao:

- Igrači su bili ti inicijatori. Oni su bili ti koji su dali ideju.

Onda je prešao na stvar.

- Isticao je mandat Zimonjiću, hteli su promenu, hteli su novu energiju. Videli su u meni perspektivu, da pomognem, da budem tu uz njih. Dolazi nova generacija, tu je i Novak Đoković, koji je i dalje tu sa nama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Da li će Novak igrati za Dejvis kup reprezentaciju i da li je on uticao da Đoković igra na ATP kupu?

- Dejvis kup selektor nema veliku ulogu u ATP kupu. Ko se prijavi, može da igra. Pet igrača je bilo prošle godine. Prvi igrač je taj koji prijavljuje celu ekipu... Sigurno da su mu ciljevi (Novaku) ove godine Grend slemovi, kao i Olimpijada. To mu nedostaje da ima sve osvojeno. Biću član stručnog štaba tj. selektor na Olimpijadi.

Troicki je govorio o kraju karijere.

 

- Nisam još prekinuo. Igraću još, daću sebi još jednu šansu. Pripremam se u Beogradu, sutra putujem u Dubai gde ću igrati kvalifikacije za Australijan open. Ako vidim da ima smisla da nastavim, nastaviću...

Podršna Nenada Zimonjića je izostala.

- Znao je da će biti smenjen. Čim sam ja čuo da postoji opcija, javio sam mu odmah. Prvi put kad smo se svi okupili u Beogradu, rečeni su mu i razlozi za smenu. Nije ništa strašno, desilo se, isticao mu je mandat, želeli su smenu, neka nova energija... Opravdani razlozi. Ne mogu da govorim u njegovom ime da li mu je pravo ili ne.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading