OVO ĆE IMATI VELIKI UTICAJ NA NOVAKA: Paklena predviđanja, tenis u problemu!

Autor:

Sport

15.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barbara Ritner, nekada juniorska šampionka Vimbldona, smatra da će pandemija koronavirusa izrazito negativno uticati na poslovanje turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ona smatra da će se zbog finansijske krize mnogi turniri ugasiti, jer nema prihoda koji se generiše preko sponzorskih ugovora i TV prava, a konačno i od prodaje karata.

Ritnerova, koja je ove godine postala direktorka turnira u Kelnu, kaže da je tamošnje takmičenje, bez obzira što je održano iz dva dela, imalo značajan gunitak.

- Mislim da su mnogi već shvatili šta nas očekuje. To je novi standard života, nova situacija za sve sa ovim korona periodom. Mnogi turniri će se ugasiti jer sponzori neće imati od čega da im daju novac -  smatra nemačka teniserka.

Posebno će biti teško za turnire u kategoriji čelendžera i fjučersa, gde igra veliki broj tenisera i teniserki koji su niže rangirani, a to im je jedina prilika za zaradu.

Direktor čelendžera u Nju Orleansu, Didije Džerard rekao je nedavno kako će da bi njegov turnir preživeo, biti neophodo da organizuje makar jednan turnir u 2021.

Problem sa kalendarom je takav da se još ne zna kada će i gde krenuti nova sezona.

Sva je prilika da će zbog pomeranja velikih takmičenja, poput Australijan opena, ceh platiti mali turniri. Nestajanje pojedinih takmičenja otuda je sasvim logično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading