ČEKALA SE SAMO POTVRDA: Zbog korone, Australijan open doneo RADIKALNU odluku!

Autor:

Sport

25.11.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada više nema dileme.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković sa trofejom Australijan opena

Australijski novinar Bret Filips otkrio je na društvenim mrežama koja će sve izmenjena pravila važiti na Australijan openu u januaru 2021. godine.

- Ono što sam ja shvatio je da će igrači morati da budu u karantinu od 7. do 21. januara i da će trenirati pod nadzorom policije. Početak turnira trebalo bi da bude 25. januara ili 1. februara, još treba da bude potvrđeno, kao i odluka o kvalifikacijama i turnirima koji prethode - poručio je Australijanac.

Najveći problem pravi zabrana ulaska u državu Viktorija, koja je na snazi do kraja decembra, ali se očekuje da će biti produžena za još dve nedelje.

Takođe, s obzirom na obavezan dvonedeljni karantin, turnir sigurno neće početi 17. januara, kako je prvobitno planirano. 

Plan je bio da teniseri u Australiju dodju sredinom decembra, kako bi počeli pripreme za sezonu čiji je start zakazan za 1. januar.

Veliki broj tenisera izrazio je nadu da će se takmičenje održati, a medju njima je i svetski broj jedan i prošlogodišnji šampion Novak Đoković, koji je uputio poziv na "podršku" i "razumevanje..

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading