Đoković SAMOUVEREN pred duel sa Zverevim: Odličan je, ALI POZNAJEM SVO NJEGOVO ORUŽIJE!

Autor:

Sport

20.11.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će u polufinale završnog Mastersa u Londonu – Novak Đoković ili Aleksandar Zverev? Stari znanci imaju po pobedu i poraz u dvorani O2 i u direktnom dvoboju danas (15.00) odlučiće o putniku u polufinale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zverev i Đoković ukrstiće rekete po šesti put zvanično na Mastersu u Londonu

Tamo su već Dominik Tim i Rafael Nadal iz Grupe B, odnosno Danil Medvedev iz Grupe A. Rus je bio ubedljiv protiv Nemca i Srbina, pa je kolo pre kraja obezbedio plasman među četvoricom najboljih.

Đoković i Zverev odigrali su dosad pet zvaničnih mečeva. Naš as vodi sa 3:2 u pobedama. 

Poslednji duel odigrali su prošle godine u četvrtfinalu Rolan Garosa, kada je naš as počistio Nemca sa 3:0 u setovima za samo dva sata i 12 minuta igre.

Zanimljiva statistika odmeravanja snaga Srbina i Nemca kaže da su oba tenisera uvek dobijali mečeve maksimalnim rezultatom.

Zverevu je u sećanju ostala pobeda protiv Đokovića u finalu mastersa u Rimu krajem maja 2017. godine.

Do borbe za pehar u italijanskoj prestonici Novak je bio silan, nije izgubio ni set, ali u finalu tada mlađani Zverev „leteo“ je po terenu i lako sa 6:4, 6:3 za samo sat i 23 minuta igre dobio prvog tenisera planete.

RepublikaFoto: Starsport
Zverev je najboljeg tenisera na svetu prvi put savladao 2017. godine

Pre te titule bio je na 17. mestu ATP liste, ali je posle trijumfa na turniru iz serije 1.000 prvi put ušao u Top 10. Imao je 20 godina.

- Kada sam imao 11 ili 12 godina, mislio sam da ću do 20. godine da osvojim četiri grend slema. Kada samo imao 16, već je bila realnija priča. Nisam ni sanjao da mogu da uđem u Top 10. Ta pobeda protiv Novaka u finalu je bila nešto neverovatno - prisetio se Zverev početaka profesionalne karijere i prvog trijumfa protiv Srbina.

Novak ima bolji skor od Nemca, ali su dve pobede Zvereva bile važnije, u finalima velikih turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković ima bolji skor od Zvereva u međusobnim susretima, ali je Zverev dvaput pobeđivao u finalima

Osim Rima, Aleksandar je dobio našeg asa na istom mestu u Londonu pre dve godine u finalu završnog mastersa. Opet je bilo maksimalnih 2:0 za Nemca. 

Đoković će i ovu godinu da završi na prvom mestu ATP liste, ali želi krunu u londonskoj dvorani O2. Dobro je počeo, slavio protiv Dijega Švarcmana, ali je u sredu Danil Medvedev bio mnogo bolji.

Šampion Australijan opena ove godine pohvalio je Medvedeva i Zvereva. Za njih dvojicu kaže da su dva najopasnija protivnika u ovom sportu.

- Zverev i Medvedev su verovatno u najboljoj formi od svih na ovom turniru. Osvojili su dva turnira zaredom i igrali finale u Parizu. Ti momci su vrlo visoki i imaju dobre servise i puno oružja sa zadnje strane terena, solidne bekhende i forhende. Obojica su potpuni igrači i imaju slične stilove igre. Morate biti u svom najboljem izdanju da biste pobedili te momke - rekao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković priznaje da je Zverev među teniserima koji su u najboljoj formi na ovom turniru

Zverev se raduje novom deulu protiv Đokovića.

- Novak je sjajan igrač bez obzira gde ga igrate. Teško ga je pobediti. Biće teško. Mislim da je on favorit u našoj grupi. Morate da date sve od sebe da biste imali priliku protiv njega - rekao je Zverev.

On je dodao da je zadovoljan napretkom koji ostvaruje u finišu sezone.

- Osećam da sam unapredio igru i da sam mnogo bolji nego na početku sezone. Nisam mnogo trenirao posle Pariza, a imao sam malih problema sa povredom. Moram još malo da se naviknem, ali se nadam da će svaki meč biti sve bolji i da ću protiv Novaka da igram svoj najbolji tenis na turniru - istakao je Zverev, a preneo "Mozzart sport".

 

Pred duel sa Zverevim, Novak je komentarisao i najave australijskih vlasti da će svi igrači morati u dvonedeljni karantin ako žele da igraju na prvom grend slemu naredne sezone, Australijan openu.

- Sigurno idem u Melburn. Spreman sam da provedem te dve propisane nedelje u karantinu, ako je to uslov da bih mogao da igram. Verujem se da će Vlada Australije i države Viktorije da pokažu razumevanje za tenisere i da će nam dopustiti da se takmičimo tokom te druge nedelje izolacije - nada se najbolji teniser sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemojte brinuti, Nole sigurno putuje na Australijan open, gde ga čeka još jedan trofej!

U poslednjem meču grupne faze u Londonu (21.00), Danil Medvedev je opušten, plasirao se u polufinale, pa će protiv Argentinca Dijega Švarcmana verovatno da kalkuliše, čuva snagu za subotu i duel za finale turnira u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading