TENISKA REVOLUCIJA: Đoković izneo RADIKALAN predlog!

Autor:

Sport

18.11.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će izazvati burne reakcije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković izneo je predlog za promenu formata mečeva na Grend slem turnirima, usled velikih napora koje od igrača iziskuje dužina teniske sezone.

- Zagovornik sam da se igraju dva ili tri seta, iako je naravno najbolje da se na Grend slemovima igra pet. Ne znam da li postoji šansa da se pormeni, ali samo osećam da imamo previše turnira i mečeva tokom godine - izjavio je Nole.

- On je objasnio da teniska sezona najduže traje od svih sportova.

- Igramo od 1. januara do novembra - podsetio je Novak, sa čijim mišljenjem se slaže Rus Danil Medvedev.

Srbin je istakao i jedan poražavajući podatak za tenis.

- Nažalost, imamo statistiku koja je pomalo šokantna. Prosečna starost ljubitelja tenisa širom sveta je 61 godina. Očigledno smo jedan od onih sportova koji se drži tradicije, potrebno je da se zadrži nešto, ali nikada nismo razmatrali neke promene. Manje događaja, drugačiji kalendar, sistem bodovanja... - poručio je Đoković i dodao:

- Mislim da moramo nešto da promenimo i istražimo nove mogučnosti. Nikada nismo ušli u to polje. Kada razgovaramo na tu temu ne vidim veliku podršku i volju da strateški razmišljamo kako da privučemo mlađu publiku u naš sport.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading