NOVAK KREĆE PO TITULU U LONDONU I FEDEREROVE REKORDE: Đokovićev završni čin ulaska u BESMRTNOST!

Autor:

Sport

16.11.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (33) kreće u zadavanje odlučujućeg udarca Rodžeru Federeru da bi postao besmrtan u svetu tenisa! Srpski teniser danas (15.00) započinje nastup na završnom mastersu u Londonu protiv Argentinca Dijega Švarcmana, a ako sa svim pobedama u grupi Tokio 1970 osvoji turnir koji se poslednji put održava u O2 areni pre preseljenja u Rim, Nole će 8. marta prestići Švajcarca i započeti rekordnu 311. nedelju na vrhu ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

MATEMATIČKA POBEDA

Ako mu to pođe za rukom, Srbin će osvojiti novih 1.300 bodova (prošle godine imao samo jedan trijumf u grupi), dok bi u tom slučaju Rafael Nadal, čak i da igra finale, mogao maksimalno do novih 600 bodova. To znači da bi Novak stekao nedostižnu prednost od 2.880 bodova u odnosu na Španca i mirno mogao da sačeka 8. mart i uđe u večnost. Naime, produženjem "zamrzavanja" skidanja bodova sa 1. januara na upravo 8. mart postalo je jasno da Đoković čuva svih 2.000 bodova osvojenih u Melburnu 2020, pa Nadal, čak i da slavi na Australijan openu i na ostalim turnirima koje možda zaigra, ne bi mogao da prestigne našeg asa.

Ipak, prvi reket sveta ne sme da se zavarava da će lako stići do šeste titule u Londonu, prve još od 2015. godine, čime bi takođe stigao do rekorda koji bi delio sa Federerom jer je do sada Švajcarac šest puta podizao pehar na završnom mastersu, a Novak u pet navrata. Na tom putu Srbinu trebaju pet trijumfa, a u grupi, osim Argentinca Švarcmana, mora da pobedi i Rusa Danila Medvedeva i Nemca Aleksandera Zvereva. Potom bi u polufinalu, pre velikog finala, morao da savlada nekog iz druge grupe London 2020, u kojoj su Rafael Nadal, Dominik Tim, Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov.

BEZ POTCENJIVANJA

Međutim, Novak ne želi da se zaleće i potcenjuje rivale, već najavljuje da će ići korak po korak.

 

- Moram da budem na maksimumu da bih uspeo da ih sve pobedim. Dijego je čvrst s obe strane, jedan od najbržih igrača na ATP turu, veliki je takmičar. Medvedev i Zverev su verovatno u najboljoj formi od svih u dvorani. Visoki su, imaju jak servis, čvrste bekhende i forhend im je oružje - obojica su kompletni igrači, imaju sličan stil igre.

Đoković 36 pobeda, svi ostali zajedno 35

Ono što Đokoviću ide u prilog jeste neverovatan podatak da na završnim mastersima u karijeri ima 36 pobeda, dok su ostala sedmorica ovogodišnjih učesnika zbirno pobedila u 35 mečeva. Takođe, Novak ima pozitivan skor protiv svih potencijalnih rivala u Londonu - Švarcman (5:0), Medvedev (4:2), Zverev (3:2), Nadal (29:27), Tim (7:4), Cicipas (4:2), dok se sa Rubljovim nije sastajao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading