RAFA NADAL NIJE SAV SVOJ: OTKRIVENO šta je Španac radio kad je Đoković diskvalifikovan sa US Opena!

Autor:

Sport

29.10.2020

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći rival Novaka Đokovića, Rafael Nada otkrio je šta je radio u trenutku diskvalifikacije najboljeg tenisera sveta sa US Opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Novak Đoković

Zbog privremenog pravila o načinu računanja ATP liste, Rafa je iskoristio mogućnost da ne igra.

Španac je u to vreme odmarao, a Novak Đoković je diskvalifikovan u susretu osmine finala sa Pablom Karenjom Bustom, kad je nenamerno lopticom pogodio linijskog sudiju. Nadal je u razgovoru za španske medije otkrio šta je on radio u tom trenutku.

- Bio sam kod kuće i gledao golf. Poslali su mi poruku i rekli da prebacim na kanal gde je tenis i pogledam šta se događa. Prešao sam na kanal kad su sudije već bile donele odluku - rekao je Nadal.

 

"Bik sa Majorke" i dalje smatra da su sudije i supervizor takmičenja doneli ispravnu odluku.

- Kad sam video snimak šta se desilo, bilo mi je jasno da će biti diskvalifikovan. Pravilo je jasno. To je najveća moguća nesreća, ali sudije u tom slučaju nisu imale izbora. Bilo je teško doneti tu odluku, ali diskvalifikacija je bila nešto što su pravila nalagala - zaključio je Nadal. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading