ĐOKOVIĆ "IZVOJEVAO" DVE POBEDE U BEČU: Pao je Borna Ćorić, ali PAO JE I PIT SAMPRAS!

Autor:

Sport

28.10.2020

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Beču, pošto je savladao Bornu Ćorića i tom pobedom obezbedio prvo mesto do kraja godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srbin je posle velike borbe slavio sa 7:6, 6:3. Ovom pobedom Novak Đoković je obezbedio prvo mesto i na kraju godine, čime se izjednačio na vrhu večne liste sa Pitom Samprasom, koji je takođe šest puta godinu završavao na prvom mestu.

U prvih osam gemova oba tenisera su prilično bili sigurni na servisu i protivniku nisu dopustili ni brejk loptu.

Prvi do brejk lopte dolazi Ćorić u devetom gemu, međutim Novak Đoković ju je spasao odličnim smečom sa jako nezgodne pozicije. Imao je Hrvat još jednu, ali ipak nije uspeo da dođe do brejka i Novak je servisima uspeo da se izvuče i povede 5:4. Međutim, Borna je ušao u dobru seriju servisa i opet bez izgubljenog poena osvojio gem za 5:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Borna Ćorić

Đoković se poprilično kockao u 11. gemu, ali je nekako uspeo da spase dve brejk lopte, i ponovo pokzao da najbolje igra kada je pod pritiskom, odigrao je nekoliko agresivnijih poena i ponovo poveo, ali Hrvat je ostao smiren i odveo prvi set u taj-brejk.

U taj-brejku je vođena prava drama u kojoj je najbolji teniser sveta potvrdio da je kralj brejkova, ovaj protiv Hrvata je dobio sa 13:11. Hrvat je propustio dve meč lopte, a to Đoković ne oprašta, pa je posle velike borbe stigao do prednosti u setovima.

U drugom setu Đoković je iskoristio prvu brejk loptu, poveo 2:1 i rutinski čuvao to vođstvo do kraja meča i došao do nove pobede za dva sata i devet minuta.

Naredni rival Đokoviću u četvrtfinalu biće pobednik duela Hurkač - Sonego

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading