FRANCUZ REKAO ONO ŠTO SVI ZNAMO: Đoković kompletniji od Rafe i Rodžera, zbog Federera smo izgubili 20 godina!

Autor:

Sport

28.10.2020

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski teniser Žil Simon rekao je da je Novak Đoković najkompletniji igrač među Velikom trojkom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Najjači je Novak Đoković, jači je od druge dvojice. Po mom mišljenju, on je najkompletniji teniser sa najmanje slabosti, najteže ga je pobediti. Rafael Nadal je takođe ekstremno jak, najbolji je na šljaci i nestvarno je to što je uradio na Rolan Garosu. Sa Federerom je stresno igrati, ali ga je veoma prijatno gledati - izjavio je Simon za L'ekip.

Takođe, Francuz smatra da Federerova popularnost nije dobra za tenis jer previše trenera i roditelja želi da kopira taj stil.


- Nemam ništa lično protiv Federera, ali imam protiv slike koje imamo o njemu. Decenijama se verovalo da bi samo 'federere' trebalo trenirati. Svojim stilom igre, izlascima napred, samopouzdanjem koje isijava iz njega Rodžer je uspeo da opravda taj izbor. Zbog njega smo izgubili 20 godina - smatra Simon i dodaje:

- U Francuskoj svi žele Federera – treneri, roditelji, a ne shvatamo da je Nadal uzeo toliko Slemova radeći nešto sasvim drugačije. Zato bi pomoglo da Federerovi rekordi padnu jer bismo konačno morali da vidimo i druge. Često ljudi kažu 'ne voliš tenis ako ne voliš Federera', a ja odgovaram 'ne voliš tenis ako voliš SAMO Federera.

Simon ima 35 godina, u karijeri je osvojio 14 titula i bio je šesti teniser sveta i dvaput je igrao Gren slem četvrtfinale – u Melburnu 2009. godine i na Vimbldonu 2015.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading