MOGU SAMO DA MU PLJUNU POD PROZOR! Otkrivena specijalna lista, U OVOME NIKO NIJE BOLJI OD ĐOKOVIĆA!

Autor:

Sport

21.10.2020

13:07 >> 13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moguće je da Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju više Grend slem titula od svetskog broja 1 Novaka Đokovića, ali, kako prenosi specijalizovani teniski portal "Konačna teniska statistika", postoji nešto u čemu je Srbin apsolutno neprikosnoven.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Postoje neke stvari u tenisu u kojima je Novak Đoković jednostavno neprikosnoven

Gorepomenuti portal objavio je rang listu u kojoj su igrači svrstani po tome kako igraju u ključnim momentima.

Tako su patentirali termin "Psihički poeni", a ti psihički poeni računaju se preko mentalne stabilnosti tenisera u ključnim, prelomnim trenutcima, pa su čak i smislili formulu kojom bi oni mogli da se računaju.

U sklopu formule nalaze se učinci u poslednjim setovima, poeni u finalima, poeni u taj-brejkvoima, kao i poeni u taj-brejkovima kojima se rešava pitanje pobednika.

 

 

 

A sada za ono najslađe: Pogađajte ko se nalazi na vrhu te liste?

Pa naravno, to je Novak Đoković. Nije to ni Bjorn Borg, ni Rod Lejver, ni Mekinro, ni Sampras. To je Novak Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković nalazi se na vrhu spiska najubojitijih tenisera u završnicama mečeva, gde je bolji čak i od Samprasa, Mekinroa i Borga

Legenda srpskog i svetskog tenisa prednjači sa rejtingom od 2.361, iliti sa 869 poena u prelomnim trenutcima. Poređenja radi, u karijeri je "Nole" izgubio svega 368 takvih poena. Uspeh u odlučujućim setovima prosto je zapanjujuć u Đokovićevom slučaju, pa on može da se pohvali sa 73,6% uspešnosti u odlučujućih setovima. U finalima uspešnost je 69,9%, u taj-brejkovima Nole ima 65,1%, a u odlučujućim taj-brejkovima ima sjajnih 72% uspešnosti!

Da bi dobili perspektivu o tome koliko je impresivan Đokovićev učinak, evo Nadalovog.

Španac ima indeksiranih 1.935 poena, uspešnost od 68,9% u odlučujućim setovima, 66,7% osvojenih poena u petim setovima, odnosno 69,9% uspešnosti u finalima, u čemu je jedino bolji od srpskog asa.

Čak ni Federer ne može da "primiriše" najboljem teniseru na svetu, pa ima svega 1.817 poena, 64,9% osvojenih poena kada se radi o završnim setovima, 57,4% u petim deonicama, 66% u finalima, 65,3% u taj-brejkovima i 56,3% uspešnosti kada se radi o poenima u taj-brejkovima koji odlučuju pobednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading