DIRLJIVO: Đoković ISTORIJSKI USPEH posvećuje MAJCI I SUPRUZI

Autor:

Sport

21.10.2020

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta Novak Đoković čuven je po svom prijateljskom stavu i želji da svima onima koji ga podržavaju pokaže svoju zahvalnost, pa nimalo ne iznenađuje poslednji kavaljerski gest sprskog tenisera.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković istorijski uspeh posvetiće majci i supruzi

Naime, popularni "Nole" bliži se obaranju još jednog u dugom nizu rekorda u svetu tenisa, ali bi ovaj mogao da ima specijalno značenje za svetskog broja 1.

Naime, on bi, u slučaju da ostane na toj poziciji (što je gotovo izvesno) mogao da prestigne Rodžera Federera na listi tenisera koji su najduže vremena proveli na vrhu ATP liste, i to na 8. mart, iliti "Dan žena". 

- Rekord bih mogao da oborim na 8. mart, a ako se to desi, posvetiću ga majci i supruzi - objasnio je Đoković.

RepublikaFoto: Starsport
Porodica Đoković mogla bi da proslavi obaranje Federerovog rekord na 8. mart sledeće godine

Srpski as na vrhu teniskog sveta nalazi se 291 nedelju, dok je rekord Švajcarca 310. sedmica.

Za ovu eventualnost Đoković se trenutno priprema u Beogradu, gde pomaže mladom Hamadu Međedoviću pred početak turnira u Beču.

- Nisam još siguran da ću oboriti rekord jer to zavisi od Nadala i Tima i kako će oni proći do kraja godine, kao i na sledećem Australijan openu, ali samtram da sam u pol-poziciji. - istakao je žestoki rival Rafe Nadala.

 

Gotovo je izvesno će Novak postati rekorder posle odluke ATP tura da "zamrzne" bodove, odnosno da ne moraju da se brane.

-de mi to u korist. Imam sada skoro 2.000 poena više od Nadala a to je pozamašna prednost i trudiću se da iskiristim ove prilike - Zaključio je popularni srpski sportista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading