NOVA GLAVOBOLJA ZA SVETSKOG BROJA JEDAN: Tektonski potresi u svetu tenisa, ĐOKOVIĆEV ŽESTOKI RIVAL SE VRAĆA "belom sportu"!

Autor:

Sport

18.10.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u vrhu svetskog tenisa ponovo se zahuktava, pošto je Rodžer Federer najavio da se vraća tenisu!

Trećina "paklene trojke" koja se bori za vrh teniskog sveta, Rodžer Federer, konačno se vraća na teniski teren

Iako se Federer, naravno, nije penzionisao, Švajcarac je sa teniskih terena odsustvovao od januara ove godine, kada je poražen u finalu Australijan opena od Novaka Đokovića.

Iskusni majstor "belog sporta" tada se suočio sa povredom i problemima sa kolenima, pa od sporta koji najviše voli odsustvuje već 9 meseci.

Tome će, kako je naveo u razgovoru za "Švajcarer ilustriete", uskoro doći kraj, što se njegovim najvećim rivalima Rafi Nadalu i Đokoviću nimalo neće svideti.

-O mnogim stvarima jesam razmišljao ove godine, ali dokle god budem osećao da mogu da se takmičim, igraću - objasnio je on tom prilikom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer se tenisu vraća posle pauze od čak 9 meseci!

Prednjače i Španac i Švajcarac kada je trka za Grend slem titule u pitanju (Nadal ima 20, kao i Federer, dok Đoković ima 17), ali je Novak sa Federerom u borbi i za jedan drugi rekord.

 

 

 

Naime, prvi reket sveta trudi se da nadmaši Federera kada je broj nedelja provedenih na vrhu ATP liste u pitanju. Đoković trenutno tu poziciju drži već 290 nedelja, ali je broj koji je Federer dostigao za 20 veći od toga, pa bi Novak na svetskom vrhu morao da provede još skoro 5 meseci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dali će Federer moći da se vrati u vrhunskoj formi?

Imajući u vidu da se Federer ponovo vraća u tenisku arenu, neće to srpskom teniseru biti nimalo lako, ali ako neko Federerov rekord može da sruši, onda je to bez sumnje Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading