CRNI DAN za svetski tenis: OTKAZUJE SE ĐOKOVIĆEV OMILJENI TURNIR!

Autor:

Sport

17.10.2020

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crn oblak nadvio se nad svetom tenisa, pošto će po svim prilikama, prvi put čak od 1945. godine, Australijan open biti otkazan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković na prošlogodišnjem Australijan openu

Još od 1945. godine neće biti održan jedan od najvećih golf turnira Australijan open, pa se tako smanjuju šanse da se održi istoimeni teniski grend slem.

Zvaničnici turnira koji je bio planiran za februar, dakle posle teniskog turnra u Melburnu, obavestili su javnost da je razlog otkazivanja što je Australija zatvorila granice za većinu turista, a oni koji dođu moraju da budu dve nedelje u karantinu.

 

To je bilo neprihvatljivo organizatorima koji nisu takve stvari mogli da nametnu takmičarima, pa je tako turnir pomeran sa novembra, za decembar, na kraju i februar, a na kraju su ga otkazali.

Australijan open (teniski) i dalje ne odustaje za borbu da se grend slem održi.

Vode intenzivne pregovore s vlastima i od njih traže da naprave izuzetak za tenisere koji učestvuju na prvom grend slemu sezone, ali za sada nema popuštanja pošto je Australija uvela ovakve rigorozne mere kako bi se zaštitila od korona virusa.

Oni su dali sebi još "nekoliko nedelja fore" da izdejstvuju održavanje grend slema, ali u ovom trenutku deluje da Novak Đoković neće imati šansu da brani titulu u Melburnu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković sa svojim omiljenim trofejom

Jedino ako ne bude pomeranja turnira, a o tome se za sada ne priča...

Takođe, izvesno je da ATP Kup, u kome takođe Đoković, odnosno Srbija brane titulu, neće biti održan iz istog razloga, a ogranizacija je još komplikovanija jer se ne održava u jednom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading