BIO JE SPREMAN DA RATUJE ZA HRVATSKU, A POGLEDAJTE GA SAD: Zanimljiva analiza španskog novinara o Đokoviću i Ivaniševiću

Autor:

Sport

14.10.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati španski list "Marka" objavio je krajnje zanimljiv tekst posvećen Novaku Đokoviću i njegovom treneru Goranu Ivaniševiću.

Ivanišević, koji od poraza Đokovića u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala trpi kritike zbog izjava kojih je davao oči okršaja dva teniska giganta, našao je novinara koji je stao u njegovu odbranu, pa je Fernando Karenjo analizirao karakter hrvatskom stručnjaka.

-Goran nije želio da uvredi Nadala niti je rekao bilo šta čime bi umanjio njegovu veličinu. On je bio uveren da njegov igrač ima veće šanse za titulu i, kad je video koliko je pogrešio, izvinio se. Jako me je zabavila činjenica da je Španija, zemlja koja poštuje svoje sportske rivale i protivnike, ismevala takvog velikana koji je samo izneo jednu prognozu - napisao je Karenjo. 

 

 

 

Španac je potom nastavio o odnosu Ivaniševića kao Hrvata i Đokovića kao Srbina.

- Da biste razumeli Novakov i Goranov odnos, morate se vratiti u Jugoslaviju i devedesete godine. U to vreme Ivanišević se borio za prvo mesto na svetu. Imao je puno aseva, ali je do najvažnijeg za svoju zemlju došao u vreme kad je ona vodila krvavi rat sa Srbijom. On nije ratovao, ali je rekao da je spreman da ide i u rat za Hrvatsku ako bude potrebno. U to vreme u Srbiji je odrastao Novak Đoković koji se zaljubio u tenis. Godinama kasnije Goran je u njemu video nekoga ko govori isti jezik kao on i koga je želio da uzme pod svoje - nastavio je Karenjo, koji smatra da ovaj dinamični duo prevazilazi duboke sukobe između Srba i Hrvata.

RepublikaFoto: Mario Ćužić / HTS
Ivanišević i Đoković zvanično su otpočeli saradnju 2019. godine

- Godine su prolazile i Goran je otišao u penziju s osvojenim Vimbldonom u nestvarnim uslovima. Đoković je u međuvremenu došao do 'broja 1' i pozvao Ivaniševića da mu bude trener. Da mu pomogne da bude još bolji. Sigurno je bilo kritika ultradesničara iz Hrvatske i Srbije, ali Novaku i Goranu to nije smetalo - istakao je novinar "Marke", koji je potom izvukao i krajnje dirljiv zaključak iz ove priče.

- Zapamtite njihov primer kad će neko opet pokuša da vas podeli. Kad vam u ruke počne gurati neke zastave i govoriti vam da je ovaj lošiji i zločestiji od vas samo zato što nosi drugu zastavu. Oni koji to govore su takvi. Goran i Novak pružili su primer svima koji zazivaju ratove i žele da razdvajaju ljude - zaključio je Fernando Karenjo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading