ĐOKOVIĆ POČIŠĆEN SA PARISKE ŠLJAKE: Impresivni Nadal s pola muke stigao do 13. tutule Rolan Garosa!

Autor:

Sport

11.10.2020

12:00 >> 15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal je osvojio 13. titulu na Rolan Garosu pošto je u 3 seta savladao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića 6:0, 6:2, 7:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković igra za 18. Gren slem

Španac je osvojio 20. titulu na Gren slem titulu i time se izjednačio sa Rodžerom Federerom,  a ujedno mu je ovo 13. trofej u isto toliko finala u Parizu.

Nije Đokovića služio čitav meč. Nekako je Srbin stigao do 40:15 u prvom gemu.  A onda je posle dve Novakove greške Rafa stigao do izjednačenja. Usledio je dug poen u kome se fantastično odbranio Nadal, koji je došao do brejk šanse već u prvom gemu. Nije Đoković završio naredni poen kada je imao priliku, pa je Španac na startu napravio brejk.

Pripretio je Đoković u drugom gemu. ipak, Španac je stigao do gema na svoj servis, čime je potvrdio brejk - 2:0.

Mučio se i dalje Đoković sa servisom, pa je Nadal bez većih problema došao do 15:30. U tom momentu je Srbin napravio duplu servis grešku, pa se ponovo suočio sa brejk loptama. Spasao je prvu, ali je Nadal posle odličnog riterna iskoristio drugu za 3:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal šampion po 13. put

Đoković je u narednom gemu ponovo zapretio rivalu, prokockao je 3 brejk šanse, odlično je odservirao Španac, te potom lako došao do poena. Još jednim preciznim servisom Rafa je stigao do gem lopte, a onda asom i do 4:0.

Činilo se da će Novak doći do prvog gema na meču, pošto je poveo 40:0. Ipak, napravio je duplu servis grešku Srbin, a potom napravio još nekoliko grešaka za 40:40. Sigurno je odigrao Nadal, pa je došao do nove brejk šanse. Forhendom se izvukao Novak. Pokušao je Srbin da skrati naredni poen, ali je poslao lopticu u mrežu, pa je Španac imao novu brejk priliku. U narednij razmeni bolje se snašao Srbin, pa je spaso i drugu brejk loptu. Frustrirala je prvog tenisera sveta preciznost njegovog rivala, pa je još jednu loptu izbacio van terena. Nadal je iskoristio treću brejk loptu za 5:0.

Bez velikih problema Nadal je došao do narednog gema, taku na prvi set stavio je as servisom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Đoković se na semafor upisao tek posle 55 minuta i to pošto je spasao tri brejk lopte u prvom gemu drugog seta. U nastavku je ponovo najbolji teniser sveta grešio više od svog protivnika, pa je "kralj šljake" uz dva brejka došao do drugog seta.

U trećem se vodila ujednačenija igra. Probudio se Novak, konačno pokazao i emocije na terenu, pošto je u šestom gemu uspeo da vrati brejk. Branio se Đoković u nastavku, ali je u 11. gemu poklekao, duplom servis greškom pomogao Nadalu da dođe do važnog brejka. Bez problema je potom Španac odservirao za dobijen set i maksimalnu pobedu.

Tok meča ste mogli da pratite uživo na našem sajtu...

3. set Đoković - Nadal 5:7

5:7 Kraj! Nadal je šampion Rolan Garosa!

5:6 BREJK Nadala u najgorem mogućem trenutku!

5:5 Novo izjednačenje! Pripretio je Novak, ali potom osvaja 4 poena zaredom! Drama se nastavlja...

5:4 Spašava Đoković brejk loptu! Novak konačno pokazuje da je najbolji kada je najbitnije, pa rizikuje sa drugim srevisom, a onda i sa bekhendom i to mu se isplaćuje.

 

 

4:4 I dalje Nadal igra svoj tenis, ali je Đoković u ovim trenucima zaličio na starog! Dva sjajna poena je odigrao srpski as, ali mora mnogo bolje...

4:3 Đoković vraća vođstvo, strašan gem za prvog tenisera sveta u kome je konačno odigrao onako kako je želeo, Nadal je samo figurirao!

3:3 KONAČNO! ĐOKOVIĆ VRAĆA BREJK! Nadal je ušao u seriju grešaka i uspeo je Novak da dođe do brejk lopte Nekako je Novak naterao Rafu na grešku, a onda konačno došao do prvog brejka u meču!

2:3 Hladan tuš! Brejk za Španca u trećem setu! Đokoviću ništa nije išlo od ruke, Nadal nije propustio 3 velikodušne brejk prilike!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

2:2 Izjednačuje Nadal! Đoković je opasno pripretio u ovom poenu, ali je potom napravio dva neverovatna promašaja!

 

 

2:1 Suočio se Đoković sa brejk loptom, ali je uspeo nekako da se izvuče, Nadal greši u odlučujućem trenutku, a onda je Đoković izvukao "iz rukava" dva sjajna poena!

1:1 Greši Nadal, ali stiže do izjednačenja, bez veće muke!

1:0 Dobro počinje Novak ovaj set! Samo jedan poen prepušta Špancu! Može li Novak do preokreta?

2. set Đoković - Nadal 2:6

2:6 Nadal osvaja drugi set posle 47 minuta igre! Počeo je Španac da greši, odservirao je duplu servis grešku, ali na kraju sjajnim servisom stiže do ogromne prednosti!

2:5 Ostaje Đoković u ovom setu! Nadal servira za drugi set! Ako je za utehu, Nadal je konačno počeo da greši...

1:5 Nadal osvaja gem sa nulo, nijednu šansu nije imao Novak u ovom gemu!

 

 

1:4 DUPLI BREJK! Nadal jednostavno igra bolji tenis, Španac koristi drugu brejk loptu za ogromno vođstvo u drugom setu! Provejava Đoković sa vanserijskim potezima, ali fali mu odlučnost u današnjoj igri, dok Nadal ne propušta nijednu priliku!

1:3 Pripretio je Đoković na servis Nadala, ali jedan podatak sve govori! Đoković ima 21 neiznuđenu grešku, a Nadal samo 3!

1:2 BREJK! Nadal koristi 3. brejk loptu, Đokoviću ništa ne polazi od ruke! Odmah je pripretio Nadal sa 0:30, uspeo je Đoković da odigra nekoliko sjajnih poena, ali onda i katastrofalnih grešeka, Nadal u potpunosti kontroliše ovo finale!

 

 

1:1 Ne popušta Nadal! Imao je velike prilike Đoković da dođe do novih brejk lopti, ali je od 15:30 jeftino izgubio dva poena u nizu, a onda i treći, Nadal je ostao pribran!

0:1 Ponovo je pripretio Nadal na Đokovićev servis, imao je 3 brejk lopte, ali konačno Đoković osvaja prvi gem u finalu! Konačno je ušao prvi servis kada je trebalo!

1.set Đoković-Nadal 0:6

0:6 Ovome se niko nije nadao! Nadal osvaja set sa nulom POSLE SAMO 45 MINUTA TENISA!

 

 

0:5 Neverovatan gem! Činilo se da će Đoković konačno stići do lakog gema, na 40:0 je odservirao još jednu duplu servis grešku. Uspeo je Đoković da spase 2 brejk lopte, ali 3. nije, apsolutno ništa ne ide or ruke najboljem teniseru sveta!

0:4 Atomski tenis na Rolan Garosu! Sve smo mogli da vidimo u ovom gemu koji je vrlo lako mogao da pripadne Đokoviću! Imao je srpski as 3 brejk lopte, ali je Nadal igrao najbolje u odlučujućim trenucima! Nije bilo šansi za srpskog tenisera na brejk lopte jer Nadal servira fenomenalno, pa nekako dolazi i do ovog gema.

0:3 BREJK! Španac igra agresivan tenis, posle 20 minuta igre Nadal ima ogromnu prednost! Dosta greši Novak, za razliku od Rafe, koji posle duple greške protivnika dolazi do dve brejk lopte. Ne funkcioniše servis prvog tenisera sveta, iako smo odgledali jedan vanzemaljski poen Đokovića. Nadal koristi drugu brejk šansu!

0:2 Stigao je Đoković od 40:15 do izjednačenja, ali uspeva Nadal da potvrdi brejk! Novak je ponovo pogrešio iz drop-šota, pa pogrešio i iz bekhenda. 

 

 

0:1 - Velika borba već u prvom gemu na servis Novaka Đokovića. Rafa je nakon startnih 40:15 za Srbina uspeo da izjednači preciznim udarcem koji je pogodio liniju. Potom je stigao i do prve brejk lopte, posle sjajne defanzive, ali i lošeg Noletovog voleja na mreži koju je materijalizovao na drugi servis najbolje igrača planete.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izlazak igrača na teren

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading