PRODUŽECI NA ATP TURU: Doneta UŽASNA ODLUKA po Đokovića, Nadal i Federer u TRANSU!

Autor:

Sport

10.10.2020

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigla i zvanična potvdra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

ATP je usvojio novinu po kojoj će promenjeni sistem bodovanja, ustanovljen u julu ove godine zbog pandemije koronavirusa, ostati na snazi do 8.marta 2021. a ne do kraja ove godine kako je prvobitno planirano.

ATP lista bila je "zamrznuta" sredinom marta zbog odlaganja svih turnira i otkazivanja velikog broja takmičenja.

Kada se tenis polako vratio "u život", ATP je donela odluku o novom načinu bodovanja - rečeno je tada da se u obzir se uzimaju bodovi od marta 2019. do decembra 2020. Sada je taj rok pomeren na 8. mart 2021.

Ako igrač ostvari lošiji rezultat na turniru nego prethodne godine, računaće mu se bolji učinak. To znači da nijedan teniser neće imati manje bodova u odnosu na listu koja je zamrznuta u martu, već da može samo da napreduje. Na primer, Rafael Nadal će zadržati bodove koje mu je donela titula na Rolan Garosu prošle godine bez obzira šta uradi u nedelju u finalu protiv Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafa, Nole, Rodžer i Endi

Dodatak je i da će se bodovi sa Austarlijan opena 2020. igračima sa liste "skidati" tek 2022. godine, ali neće biti uračunati za plasman na Završni Masters za koji će se računati samo bodovi osvojeni tokom 2021. godine.

Datum do koga je produžen rok izmenjenog računanja bodova poklapa se sa danom kada bi Novak Đoković mogao da pretekne Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na mestu broj 1 na svetu. Naravno, pod uslovom da do tada Novak sve vreme sačuva prvo mesto na svetu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Teniser

10.10.2020 12:57

Nema nikakve dileme, ovo je dokaz da je Novak bio u pravu kad je osnovao novu asocijaciju jer ATP više ni ne krije da će učiniti sve samo da ga spreči da prestigne Federera po broju nedelja na prvom mestu. Ako je bilo ko imao iluzija da to nije tačno sada se uverio, pomeranjem datuma za 3 meseca da bi Novaka sprečili da to ostvari. Licemerje zapada nema granica