ŽIVOJINOVIĆA RUČAK NEMICE NA TERENU VRATIO U 1985. GODINU: Boba - Lauri pomogle nudle, a meni sendvič!

Autor:

Sport

08.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živojinović: Bila je to moja spontana reakcija, a o njoj pričamo kao o detalju koji mi je obeležio karijeru.

RepublikaFoto: Starsport
Legendarni Boba Živojinović

Parolom "Hranom do pobede na grend slem meču" davne 1985. poslužio se Slobodan Živojinović, a 35 godina kasnije to je za rukom pošlo i Nemici Lauri Zigemund. Ona je tokom meča osmine finala Rolan Garosa u pauzi između poena raspakovala kutiju s nudlama i pojela ih viljuškom, da bi se posle zasladila čokoladicom sa žitaricama. Kada se vratila na teren, pobedila je Paulu Badosu sa 2:0. To je sve podsetilo na Bobin meč četvrtfinala Australijan opena protiv Džona Makenroa, kada je, dok se rival raspravljao sa sudijom, seo u ložu i pojeo sendvič, a onda ga zalio šampanjcem.

- Bio je to spontan trenutak, a ispostavilo se da mi je on obeležio karijeru. Nisam bio svestan da ćemo 35 godina kasnije pričati o tome. To je bila reakcija teniskog anonimusa na protest najboljeg tenisera sveta kod sudije. I ponosan sam i danas na to. Na kraju, ti obroci su nam doneli pobedu. Lauri nudle, a meni sendvič - rekao je za Srpski telegraf Živojinović, koji je i ranije rado govorio na ovu temu.

RepublikaFoto: Printscreen
Tekst potpisa

- Makenro se bunio kod sudije, a ja, kao neko ko je odrastao na novobeogradskom asfaltu, nisam hteo da budem deo te predstave. Uzeo sam sendvič, a neki Australijanac mi je dao šampanjac. Fascinantno je kakav sam aplauz i energiju dobio sa tribina. Makenro se našao u čudu. Peti set sam završio sa 6:0, a njegov poslednji ritern je otišao preko stadiona - pričao je Boba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading