IMAMO NOVOG NOLETA: Srbin napravio ČUDO na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

06.10.2020

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momak koji je oduševio sve u prestonici Francuske.

RepublikaFoto: Starsport
Perspektivni srpski teniser Hamad Međedović

Srpski teniser hara terenima u Parizu, a nije Novak Đoković! Mladi junior naše zemlje Hamad Međedović (17) šokirao je domaće ljubitelje tenisa na Rolan Garosu i već u drugom kolu sa 7:5, 4:6, 6:3 izbacio talentovanog Francuza Harolda Majoa koji je kao prvi junior sveta bio i prvi nosilac u juniorskoj konkurenciji.

RepublikaFoto: Instagram/Printscreen
Hamad Međedovič

Koliki je podvig napravio teniser rodom iz Novog Pazara govori podatak da Majo već uveliko igra u glavnim žrebovima velikih turnira, te da mu se predviđa svetla budućnost. Međutim, i našem Međedoviću se prognozira velika karijera, a prema rečima nekadašnjeg selektora Srbije Bogdana Obradovića, Hamad će biti novi Nole.

RepublikaFoto: Instagram/Printscreen
Hamad Međedović i Novak Đoković

- Ovo je velika pobeda protiv prvog nosioca na njegovom terenu. Pritom svi znamo koliko Francuzi ulažu u tenis u želji da osvajaju Rolan Garos. Zato već dugo pričam da će Hamad biti naš novi Novak. Za početak, biće još bolji u narednim mečevima u Parizu, pre svega protiv sledećeg rivala Austrijanca Lukasa Nojmajera - rekao je Obradović za Srpski telegraf, a onda pojasnio zašto Međedovićev podvig za njega nije iznenađenje.

Foto: Privatna arhiva
Miša Kecman

Kecman: Rivala slomio na snagu!

Borba Hamada Međedovića i Francuza Harolda Majoa trajala je dva sata i 26 minuta, zbog čega uspeh dobija još više na značaju. Zato zasluge za pobedu pripadaju i treneru Marku Tepavcu, ali i kondicionom treneru Miši Kecmanu.

- Kada je Hamad igrao jake turnire videli smo da popušta posle sat i po snažnog ritma. Zato smo sproveli plan jakih priprema od tri nedelje, kako na terenu tako i u teretani, a rezultat se vidi. U kombinaciji sa udarcima i servisom na kojima je radio Marko, to je donelo ovaj uspeh - kaže Kecman.

- Hamada sam video u Novom Pazaru kada je imao devet godina i doveo ga kod mene u tenisku akademiju. Pratim godinama njegov razvoj i zato me ne iznenađuje rezultat koji je napravio. U njegovu igru uloženo je puno rada i truda. On je i fizički i mentalno snažan, tako da ako nastavi da trenira kao do sada opravdaće to što ga već sada svrstavaju među najbolje igrače njegove generacije - dodao je Obradović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading