DA LI JE NADAL SPREMAN ZA ROLAN GAROS? Moja OTKRIO šokantne momente koje je preživeo Španac!

Autor:

Sport

28.09.2020

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, otkrio je sa kakvim problemima se susreo Španac u proteklih nekoliko meseci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Novak Đoković

Drugi reket sveta odlučio je da propusti američku turneju i posvetio se pripremama za sezonu na šljaci, čiji je vrhunac Gren slem u Parizu.

- Najveći problem nam nije bio ni tenis ni fizička priprema. Najkomplikovanije je bilo da Rafa oporavi "glavu". Više ga je pogodilo sve što se dešavalo u svetu oko pandemije koronavirusa, nego sama činjenica da ne može da igra zvanične mečeve- rekao je Moja.

Španski stručnjak ističe da zbog toga nisu ni požurivali Nadala da se vrati na teren.

- Rekli smo mu da počne da igre onoga trenutka kada oseti da je spreman. Nekim danima smo trenirali pet minuta, nekim sat vremena, nekada nismo ni trenirali. To je bilo tako dok nismo znali kad će sezone opet da počne. Kada je stigao raspored počeli smo ozbiljnije da radimo. Znam da nije bio spreman da igra turnire ni pre četiri, ni pre dva meseca. Sada jeste.

 

Pre dolaska u Pariz, Nadal je igrao zvanične mečeve samo u Rimu, gde je izgubio meč četvrtfinala od Argentinca Dijega Švarcmana.

- Dugo nije igrao i treba mu vremena da uđe u ritam. Anduhar i Dimitrov su bili na njegovoj akademiji u Majorci i to su bili prvi ozbiljni testovi. Bilo je dana kada je bio na vrhunskom nivou, ali i onih kada se mučio. Sve je to normalno. Mislim da je trenutno fokusiran 100 posto i spreman za Rolan Garos- rekao je Moja.

Nadal brani titulu u Parizu. Rolan Garos je do sada osvajao 12 puta u karijeri, a rival u prvoj rundi biće mu Belorus Gerasimov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading